Poslanec ODS: Kalousek s Hávou se baví stejně jako Bém s Janouškem

23.03.2012 14:44

MF Dnes informovala o nadstandardních vztazích mezi tehdejším primátorem Prahy Pavlem Bémem z ODS a podnikatelem Romanem Janouškem a jeho velkém vlivu na řízení pražského magistrátu. K věci se pro ParlamentníListy.cz obsáhle vyjádřil i poslanec ODS Aleš Rádl.

Poslanec ODS: Kalousek s Hávou se baví stejně jako Bém s Janouškem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Pavel Bém

„Za prvé: Já v těch dosud uveřejněných ´Hovorech B.´nějaké kriminální či jinak trestné jednání příliš neslyším. Asi nemám takovou fantazii jako kluci od novin a nebo je to tím, že se výrobou spekulací neživím. Chápu, že ti, kteří se popisem a výrobou afér živí, tam musí slyšet i to, co tam není, a musí toto svoje vidění vnutit i svým zákazníkům,“ uvedl pro Aleš Rádl.

Kalousek a Háva, Topolánek a Dalík

„Za druhé považuji za celkem běžné, že politik s někým, ke komu má osobní důvěru, konzultuje věci, o kterých má rozhodovat. Já myslím, že útržky a výtržky z rozhovoru třeba mezi Paroubkem a Tvrdíkem, Zemanem a Šloufem, Kalouskem a Hávou, Topolánkem a Dalíkem, Rittigem a já nevím kým, by asi vypadaly celkem úplně stejně. Jestli vidím někde nějaký skutečný problém, tak je v tom, kde rádce, pomocník či důvěrník nemá žádnou institucionalizovanou roli v systému, ale zároveň má skutečný vliv, protože se tím zastírá vztah vzájemné odpovědnosti mezi politikem a tím druhým. ´Kámoš z tenisu´ není institucionální role a pokud je na něj z tohoto titulu delegován nějaký skutečný vliv, tak to vidím jako velký problém, protože to narušuje přirozený mechanismus politického rozhodování,“ míní Rádl.

„A nakonec ještě poznámku. Protože  BIS a potažmo i ten, kdo ji úkoluje, má za povinnost, v případě, že zjistí nějakou kriminální činnost zájmové osoby, konat v tom smyslu, že věc předá orgánům činným v trestním řízení, a nic takového se nestalo, předpokládám, že buď  žádné koruptivní jednání nebylo zjištěno a nebo ty nahrávky pořídil někdo jiný a poukazem na cestu BIS-ABL MF Dnes jen zastírá svou vlastní roli v tom příběhu,“ zakončil poslanec Rádl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…