Poslanec Seďa odpovídal čtenáři: Na Ukrajině to není tak černobílé, jak tvrdí Klaus

15.04.2014 20:52

Poslanec ČSSD Antonín Seďa se v otázce situace na Ukrajině shodne na jedné věci s bývalým prezidentem Václavem Klausem – a to v tom, že nakonec vše odnesou Ukrajinci. Odpověděl tak čtenáři ParlamentníchListů.cz.

Poslanec Seďa odpovídal čtenáři: Na Ukrajině to není tak černobílé, jak tvrdí Klaus
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Čtenář, který je prý stejně jako Seďa dlouholetým členem ČSSD, se poslance zeptal, proč si myslí, že Václav Klaus nemá v otázce Ukrajiny pravdu. „Ukrajinští (nyní si říkají vláda Ukrajiny) pravicoví šovinisti rozpoutali ten rozvrat zabíjením nevinných lidí, a teď jsou pro nás legitimní vláda,“ píše rozzlobený čtenář.

Antonín Seďa mu na to odpovídá, že není naivní. „Pouze říkám, že není vše pouze bílé a černé a pan V. Klaus to vidí přímo černě pro EU a USA. Já s ním souhlasím pouze v jednom. Že to nakonec odnesou Ukrajinci,“ píše na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

„Problém nastal v době, kdy EU předložila prezidentu Ukrajiny své podmínky k asociační dohodě mezi Ukrajinou a EU. Přesně nevíme, co to bylo za podmínky, ale dle mých informací prezident Janukovyč je těžko mohl přijmout. Poté však začal velmi kooperovat s RF a začaly nepokoje v hlavním městě Kyjevě. To prosím ještě nebyli žádní nacionalisti či jim podobní. Situace se však dostala mimo kontrolu bezpečnostních složek a to byl ten problém,“ míní Seďa.

On sám viní obě strany sporu. „Podle mne ani současná vláda Ukrajiny, ani svržení prezidenta neproběhly demokraticky a v souladu s ukrajinskou ústavou a zákony. Nicméně vše se odehrávalo v rámci řešení vnitřních záležitostí Ukrajiny. To, co se odehrálo na Krymu, a jeho anexe ruskými bojovými jednotkami, nebylo řešením těchto problémů a politické krize, ale bylo demonstrací moci Putina,“ dodává poslanec.

„Osobně jsem přesvědčen, že evropská demokracie tahá za kratší konec provazu, ať již s přijímáním sankcí či harašením zbraní,“ míní a poukazuje na další příklad, kde podle něj ruský prezident Vladimir Putin ukazuje svoji politiku – Abcházie a Jižní Osetie. „On prostě koná pouze to, co je mu dovoleno a o co usiluje od samého počátku,“ uzavírá Seďa.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…