Poslanecký klub ANO bude probírat vyjednávání o vládě

17.03.2018 7:01

Na pražském Chodově se dnes schází poslanecký klub hnutí ANO, který se bude zabývat vývojem jednání při druhém pokusu o sestavení vlády. Předseda ANO a premiér v demisi Andrej Babiš ve čtvrtek oznámil, že hnutí nyní bude jednat exkluzivně s ČSSD, cílem podle něj je vytvořit menšinovou koaliční vládu. ANO a ČSSD mají dohromady 93 poslanců, ve Sněmovně by se podle Babiše měly opírat o KSČM, jež má 15 zákonodárců.

Poslanecký klub ANO bude probírat vyjednávání o vládě
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Otázky Václava Moravce

ANO se ve čtvrtek dohodlo se sociálními demokraty, že se budou pravidelně scházet expertní týmy obou uskupení a řešit programové otázky. Místopředseda ANO Richard Brabec upozornil, že rozdíly panují zejména v daňové oblasti, když ANO nesouhlasí s požadavky ČSSD na zavedení progresivní daně z příjmu a sektorových daní.

Debata se povede i o rozložení sil v kabinetu. Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek serveru Seznam Zprávy řekl, že sociální demokraté chtějí získat pět ministerských křesel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…