Poslanecký klub SPD povede Radim Fiala, bývalý člen ODS

26.10.2017 17:54

Poslanecký klub hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury povede místopředseda uskupení Radim Fiala. Členové 22členné frakce Fialu zvolili jednomyslně na dnešní první schůzi, oznámil novinářům Okamura. Zprávu přinesla ČTK.

Poslanecký klub SPD povede Radim Fiala, bývalý člen ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Sněmovní klub má jeho hnutí poprvé. Dříve mělo v dolní komoře tři poslance. Původně byli zvoleni za Úsvit, jehož klub se ale rozpadl. Okamura i Fiala na dotaz zdůraznili, že nynější poslance SPD velmi dobře znají, jde o předsedy nebo místopředsedy regionálních organizací i o krajské zastupitele. „Všichni noví poslanci pracují ve strukturách hnutí nejméně dva roky,“ řekl Fiala.

Fiala (48) je poslancem už od roku 2006, původně působil v ODS. Ze strany vystoupil kvůli nesouhlasu se zvyšováním daní, které prosazovala vláda někdejšího premiéra Petra Nečase. V části končícího volebního období byl místopředsedou rozpočtového výboru a členem organizačního výboru.

Místopředsedou klubu se stal člen předsednictva SPD a místostarosta středočeské obce Všechlapy Radek Rozvoral.

Hnutí SPD má nyní podle Fialy zhruba 7 000 členů, dalších přibližně 4 500 přihlášek se zpracovává. Okamura podotkl, že před sněmovními volbami se hlásilo pět desítek lidí týdně, od víkendových voleb jich projevilo zájem už více než dvojnásobek tohoto počtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…