Poslankyně Majerová: Nová Národní fronta aneb Podle skutků poznáte je

22.09.2021 14:02 | Komentář

„Je to stará pravda, že lidi je třeba hodnotit nikoliv podle jejich řečí, nýbrž podle jejich skutků. Totéž platí o politických stranách. Podívejme se proto, jak si v tomto smyslu vedou politická uskupení, která se právě ucházejí o váš hlas. Možná budete překvapeni, že téměř všechno je hodně jinak,“ uvedla ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz poslankyně a předsedkyně volební formace Trikolora Svobodní Soukromníci Zuzana Majerová Zahradníková.

Poslankyně Majerová: Nová Národní fronta aneb Podle skutků poznáte je
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, lídryně Trikolóry

Strany podle ní po sobě slovně pálí, ve skutečnosti ale táhnou za jeden provaz. „Vládní koalice ANO a ČSSD i opoziční „bruselská pětka“ (ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Piráti, STAN) mají plná ústa nezávislosti České televize, reálně ovšem spojenými silami úplně zdestruovaly Radu ČT, jež má na činnost našeho největšího veřejnoprávního média dohlížet,“ uvedla Majerová.
 
 
Následně připomněla, že Rada České televize má mít dle zákona patnáct členů. „Kvůli opakovaným obstrukcím stran „bruselské pětky“, jež sedmkrát zablokovaly dovolbu členů rady, má však ke dnešku jen devět členů. Přičemž pro opravdu důležitá rozhodnutí je potřeba hlasů deset. Nejaktivnějším sekerníkem demokracie byl šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek,“ uvedla. 
 

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
A jakou roli sehrály strany vládní koalice? „Kdyby skutečně chtěly, zvláště pak Babišovo ANO, mohly dovolbu Rady ČT prosadit. Žádná obstrukce se nedá provozovat do nekonečna. Jenže tahle vůle evidentně chyběla. Že by za tím byla tajná dohoda předsedy vlády a generálního ředitele České televize, který se dovolby nových kritických členů rady bojí jak myš kobry?“ ptá se poslankyně. 
 
Stejná Národní fronta, jak nazvala souručenství vládních stran ANO a ČSSD s opozičními ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Piráty a STAN, také z Rady ČT odstranila nepohodlnou ekonomku Hanu Lipovskou. Nic z toho, co jí kladou za vinu, ovšem není podle Majerové relevantním zákonným důvodem pro její odvolání. 
 
„Poslanci nové Národní fronty pouze předvedli další amatérské právní kutilství a zákonem o České televizi si doslova vytřeli zadek,“ dodává.
 
V této souvislosti také připomněla podobnou politickou svévoli z roku 2003. „Vládní koalice ČSSD, KDU-ČSL a Unie svobody tehdy také nezákonným způsobem odvolala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Daňoví poplatníci za to po letech, když doběhly všechny soudy, zaplatili na odškodnění takřka 40 miliónů korun. Drobná zajímavost: nekulturní ministr kultury Lubomír Zaorálek figuruje v obou těchto lumpárnách, jak v té z roku 2003, tak v té letošní.
 
Také, co se týče covidu, se vláda s „bruselskou“ opozicí navenek škorpí. Když ale dojde na skutky, postupují v naprosté shodě. Však si vzpomeňte, jak „bruselská pětka“ vládě pomáhala do nekonečna prodlužovat nezákonný nouzový stav. A zločinný pandemický zákon všechny strany nové Národní fronty také odhlasovaly ruku v ruce,“ říká. 
 
 
Tohle všechno ale je úplné nic proti tomu, co se na nás teprve chystá. Green Deal neboli Zelená dohoda pro Evropu hrozí podle Majerové zdevastovat náš průmysl a provětrat peněženky obyčejných lidí způsobem, jaký si zatím nedovedeme představit ani v těch nejhrůznějších snech. „A co na to naše nová Národní fronta? PirSTAN poslušně hýká nadšením, koalice Spolu ústy Petra Fialy považuje Green Deal za realitu a hotovou věc a Andrej Babiš tradičně něco jiného říká doma a něco úplně jiného dělá v Bruselu. Tam totiž vždy poslušně srazí paty. Je to stará pravda. Ne podle řečí, ale podle skutků poznáte je,“ uzavřela Majerová. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…