Poslankyně Nytrová se znovu vyjádřila na adresu homosexuálů: Lidé mají vědět...

23.09.2016 20:00

Z PROFILŮ Poslankyně Pavlína Nytrová (ČSSD) se ještě jednou vyjádřila na téma homosexuálů. Podle všeho je stále přesvědčena, že by neměli mít děti, ale jinak zdůrazňuje, že nechtěla spojit homosexuály s pedofily. Napsala to čtenářům serveru ParlamentníListy.cz.

Poslankyně Nytrová se znovu vyjádřila na adresu homosexuálů: Lidé mají vědět...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavlína Nytrová.

„Mám na Vás asi docela nestandardní dotaz. Jak by se ČSSD postavila k regionálnímu politikovi, nyní zatím zastupiteli, který se od voleb v regionech 2013 prezentuje jako humanitní zástupce pro kulturu, školství – děti, seniory, věřící... sdílí tyto akce, fotí se, píše články, je virtuálně aktivní – FB, prostě funguje. Ale je zde drobnost. Tento regionální politik ve věku 38 let, skoro primátor v okresním městě, se zapomněl nějak svěřit, že je homosexuál, žijící s mužem. Nikdo to asi ani netuší,“ poznamenává čtenář vystupující pod zkratkou LLKK k poslankyni Nytrové.

Zmiňovaný politik prý deset let voličům tvrdí, že je svobodný a žije svou prací, ale podle čtenáře to asi nebude tak úplně pravda. Občané podle jeho názoru mají právo vědět, koho volí. Homosexualita je sice vrozená a prý tak úplně nesouhlasí s konstatováním poslankyně, že mezi homosexualitou a pedofilií existuje určitá spojitost, ale nelíbí se mu představa, že někdo voličům neříká pravdu.

„Nevím, jak by se postavila ČSSD k politikovi, kterého popisujete, ale jsme stranou demokratickou. Nevidím důvod, proč by obecně homosexuál nemohl být politikem a zastávat volenou funkci. Občané mají právo vědět, koho volí, ale oznamovat veřejně svou sexuální orientaci považuji za diskriminační. Je to osobní věc každého z nás a na výkon veřejné funkce by to nemělo mít žádný vliv. A na závěr k mému prohlášení v Parlamentu bych Vám chtěla pouze říci, že jste ho asi neslyšel, protože jsem nikdy neřekla, že homosexuálové jsou pedofilové!“ zdůraznila.

Další dotazy a odpovědi najdete zde

Další občan položil mnohem praktičtější dotaz. Prý je mu třicet, má normální plat a rád by slyšel, jak vysoký bude mít jednou důchod. Nytrová ocenila, že se o to zajímá již dnes, ale přiznala, že mu v podstatě nemůže dát uspokojivou odpověď, protože neví, jak na tom Česká republika bude za 30 let.

„Ráda bych Vám dala uspokojivou odpověď, ale opravdu nevím, co bude za, řekněme 30 a více let. Nejprve je potřeba, abychom schválili důchodovou reformu napříč celým politickým spektrem. Jinak to bude především vhodné předvolební téma, a střídající se politické garnitury ve vládě ji budou stále měnit a měnit. Výsledkem pak je nejistota občanů. To Vám ovšem nebrání si na důchod začít už nyní spořit,“ doporučila čtenáři vystupujícímu pod přezdívkou guffi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …