Poslední vzepětí Dienstbierovy neziskovky. Odhalila hoax o mlácení manželek v islámu

11.02.2017 10:42

Končící organizace HateFree Culture odhalila zřejmě naposledy hoax. Jde o video, v němž saúdský učenec radí, jak bít ženu. Podle arabisty z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Viktora Bielického je u videa zavádějící překlad. Stejně tak to říká překladatel Abdalla Gamala. Píše o tom server Echo24.cz.

Poslední vzepětí Dienstbierovy neziskovky. Odhalila hoax o mlácení manželek v islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Video se Saúdem koluje po internetu už téměř rok a má tisíce zhlédnutí a desítky sdílení. V lidech podle všeho vzbuzuje strach z islámu a šíří nenávist k islámu. Muž v arabském oděvu na něm podle překladu hovoří o bití a o tom, jak má muž ženu „správně“ ukáznit. Podle neziskové organizace HateFree Culture však mluví o tom, že si nelze brát peníze člověka bez jeho svolení. 

Video ZDE.

Video na svých stránkách zveřejnil web ProEvropu.com, o němž se server Echo24.cz domnívá, že se postaral o tvorbu titulků. Nyní na dotaz, zda ví o tom, že jde o špatný překlad, neodpověděli. Video pak sdílel i Blok proti islamizaci.

Původní text ZDE.

Lidé videu podle komentářů věří. A to přesto, že se pod ním objevují komentáře, že se jedná o hoax. Právě na vyhledávání hoaxů se HateFree zaměřila zhruba před rokem, neboť měla pocit, že se jim nikdo systematicky nevěnoval. Projekt však v blízké době končí, ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD) jeho prodloužení neplánuje. Uvažuje však o tom, že je potřeba komplexnější platforma, jež by se odhalováním dezinfomačních kampaní zabývala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…