Pošli jsme na mandátech, lamentují Piráti. Příště to asi zkusí sami

10.10.2021 13:13

Piráti nejsou spokojeni se svým volebním výsledkem – do dolní komory se dostali jen čtyři jejich poslanci. „Koalice nás poškodila, příště pojďme sami,“ zaznívají kritické hlasy ze strany, která šla do voleb se Starosty a nezávislými v koalici. Koalice sice skončila třetí na pásce, větší úspěch však, co se týče mandátů, zaznamenali Starostové. Píše to server Echo24.cz.

Pošli jsme na mandátech, lamentují Piráti. Příště to asi zkusí sami
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

O tom, že by příště měla Pirátská strana kandidovat samostatně, hovořil například předseda středočeských Pirátů Josef Bouše. Obdobně hovoří i jihočeský poslanec za Piráty Lukáš Kolářík, jenž se domnívá, že koalice se STAN Piráty poškodila. „Jako stranu nás koalice de facto poškodila, protože jsme pošli na mandátech,“ řekl Bouše. 

Do poslaneckých lavic usedne ve středních Čechách jen pirátská lídryně Klára Kocmanová, jež menší počet mandátů připisuje kampani, kterou proti nim vedlo hnutí ANO. Lidem se podle ní některé věci špatně vysvětlovaly. „Byla bych nejradši, kdyby bylo zachováno pořadí na kandidátce,“ mrzí Kocmanovou, že se do Sněmovny dostalo tak málo Pirátů.

Zda by měli jít Piráti do příštích voleb samostatně, zatím Kocmanová neuvažovala. Podle jejích slov je nyní důležité řešit hlavně budoucí spolupráci s koalicí SPOLU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…