Pospíšil prý uvažuje o práci pro Marvanovou. Zadarmo, pochlubil se

30.01.2014 20:19

Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v rozhovoru pro server iDnes.cz zopakoval, že rozhodnutí opustit řady ODS v něm zrálo již delší čas. Stačí si vzpomenout jen na to, jak byl vyhozen z Nečasovy vlády. To byl jasný vzkaz a Pospíšil pokračující nedůvěru spolustraníků definitivně vyhodnotil. Má ale poměrně jasnou představu, co chce dělat dál.

Pospíšil prý uvažuje o práci pro Marvanovou. Zadarmo, pochlubil se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil na 24. sjezdu ODS

„Chtěl bych třeba dál pracovat na reformě státního zastupitelství, což považuji za velmi důležité. Dostal jsem také nabídku, abych se stal neplaceným poradcem Hany Marvanové, která se má stát náměstkyní ministryně spravedlnosti. A ještě jednou říkám, že to bude neplacená a externí funkce,“ zdůrazňuje Pospíšil s tím, že zůstane poslancem, a to poslancem opozičním. Rozhodně nehodlá podporovat vládu.

Opozičním zastupitelem zůstává i v Plzeňském kraji, ale do obecních voleb nenastoupí a nehodlá ani nikomu vyjadřovat podporu. Nechystá se ani ke vstupu do jiné strany. Odchod z ODS ho sice mrzí, ale považuje to za správné řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…