Post primátora Frýdku-Místku získal Radim Vrbata (ANO)

06.11.2014 10:39

Primátorem Frýdku-Místku se stal Radim Vrbata z hnutí ANO. Na dnešním ustavujícím zasedání zastupitelstva dostal 36 hlasů ze 43. Město povede koalice hnutí ANO, které bude mít v radě šest zástupců, a ČSSD, jež bude mít pět radních.

Post primátora Frýdku-Místku získal Radim Vrbata (ANO)
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice 27 hlasů, přičemž 15 mandátů má ANO a 12 sociální demokraté.

Prvním primátorovým náměstkem bude dosavadní primátor Michal Pobucký (ČSSD), který bude mít na starosti školství a mládež, životní prostředí a městskou policii. Dalšími primátorovými náměstky byli zvoleni za ANO Petr Gaj, který povede rezort sociální péče a zdravotnictví, a za ČSSD Karel Deutscher a Pavel Machala. Deutscher, jenž byl náměstkem i v předchozím volebním období, bude mít ve své kompetenci územní plánování či dopravu, Machala se bude starat o majetkoprávní vztahy města a informační technologie. Dalšími členy městské rady se stali Jakub Míček, Jaromír Horký, Milan Valach a Boleslav Otipka z hnutí ANO a sociální demokraté Eva Richtrová a Jiří Zaoral.

Babišovo hnutí původně počítalo s jinými koaličními partnery

Hnutí ANO, které letos volby ve Frýdku-Místku vyhrálo, se na koalici původně domluvilo s hnutím Naše město Frýdek-Místek a s KDU-ČSL. Později ale došlo k závěru, že nejvhodnější koaliční partner pro uskutečnění jeho volebního programu bude ČSSD.

Sociální demokraté, kteří volby vyhráli před čtyřmi lety, letos přišli v zastupitelstvu o třetinu mandátů. Policie řadu lidí z minulého vedení města obvinila například ze zneužití pravomoci úřední osoby. Obžalobě čelí i bývalý primátor, nynější primátorův náměstek Pobucký.

Naše město Frýdek-Místek má v zastupitelstvu šest křesel, stejně jako KSČM. Čtyři zastupitele má KDU-ČSL.

Šestatřicetiletý moravskoslezský krajský předseda hnutí ANO Radim Vrbata, který vystudoval Fakultu metalurgie a materiálového inženýrství na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava, dosud pracoval jako asistent poslance Josefa Hájka (ANO). Dříve byl zaměstnán ve společnosti Škoda Auto, kde mimo jiné vedl provoz Kovárny, nebo jako manažer výroby ve firmě SATJAM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…