Pošta chystá další propouštění. Půjdou doručovatelé a logistika

24.04.2023 21:17 | Ze sítí

Česká pošta chystá další vlnu propouštění svých zaměstnanců. Na úřadu práce již oznámila, že zruší 529 pracovních míst doručovatelů a dalších pracovníků v logistice. Výpovědi bude rozesílat v květnu, místa chce zrušit ke konci července, informuje o tom iDNES.cz.

Pošta chystá další propouštění. Půjdou doručovatelé a logistika
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Jen v Praze by mělo výpovědi dostat 120 listovních doručovatelů. „Vedení pošty to s námi neprojednávalo. Snad k tomu dojde v květnu, ale žádnou oficiální informaci ze strany podniku o tom nemáme,“ reagoval šéf poštovních odborů Evžen Dvorský.

Ve Středočeském kraji podnik například zredukuje počet listovních motorizovaných doručovatelů o 45, v Olomouckém kraji pak půjde mimo jiné o čtrnáct doručovatelů balíků.

Mluvčí České pošty Matyáš Vitík informaci MF Dnes potvrdil. Podnik podle něj Úřad práce ČR o dalším hromadném propouštění informoval minulý pátek. „Typových pozic, kterých se to týká, je 529. Je to maximální možné číslo. Reálně odchozích zaměstnanců bude méně,“ uvedl v SMS odpovědi ke druhé vlně vyhazovů k 1. srpnu.

Za odborový svaz zaměstnanců poštovních, telekomunikačních a novinových služeb jeho předsedkyně Jindřiška Budweiserová uvedla, že s propouštěním nesouhlasí. „Je hmatatelné, že už teď jsou nedostatečné personální kapacity. Je například problém vykrývat absence a podobně,“ uvedla.

Podle Budweiserové počet propuštěných předložených vedením ještě není konečný. V průběhu května budou probíhat jednání s odbory a hlavním cílem bude počet rušených míst snížit. O kolik lidí nakonec pošta přijde, ukážou ale až další měsíce.

V souvislosti se snižováním počtu poboček Česká pošta rozdala v první vlně propouštění výpovědi zhruba 1 500 zaměstnancům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…