Posudek pro vnitro hovoří jasně: Lessy by se měl vrátit k policii

25.11.2013 22:08

Bývalý policejní prezident Petr Lessy by se měl podle posudku Akademie věd ČR pro Ministerstvo vnitra vrátit k policii. Uvedl to dnes server Česká pozice s tím, že ministr v demisi Martin Pecina chce prý o Lessyho návratu rozhodnout ještě tento týden. Lessy byl z funkce šéfa policie odvolán loni v srpnu po obvinění z pomluvy a zneužití pravomoci. Soud ale nedávno stíhání zastavil, takže Lessy chce zpět do funkce.

Posudek pro vnitro hovoří jasně: Lessy by se měl vrátit k policii
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Lessy byl stíhán proto, že údajně pustil do médií negativní informace o náměstkovi krajského vedení policie ve Zlíně Jaroslavu Vaňkovi. Soudy ale Lessyho stíhání zastavily s argumentem, že ve stejné věci již bylo rozhodnuto v kázeňském řízení. Lessy se tak chce nyní vrátit na post šéfa policie a ministr vnitra v demisi Pecina si proto nechal vypracovat posudek od Ústavu státu a práva Akademie věd ČR.

"Posudek je jasný. Přezkum a na jeho základě návrat do služebního poměru," řekl Pecina České pozici. Zda hodlá jmenovat Lessyho zpět do funkce policejního prezidenta, ale neuvedl. Podle serveru o tom chce rozhodnout ještě v průběhu tohoto týdne. Lessyho mezitím nahradil v čele policie Martin Červíček, takže Pecina musí vyřešit možné dvojvládí v případě Lessyho návratu. Čeká ještě na doporučení expertní komise Ministerstva vnitra.

Lessy nechtěl výsledky posudku komentovat. "Čekám na výsledky řízení. Je to věc osobního rozhovoru s panem ministrem, který několikrát uvedl, že to bude předmětem dohody," řekl České pozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…