Povzbudivý vzkaz Zemanovi. A zpráva o svátku 28. října

27.10.2021 18:00

I když je prezident Miloš Zeman stále hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, oslavy státního svátku 28. října na Pražském hradě proběhnou. Informovala o tom Kancelář prezidenta republiky, jež zároveň uvedla text přání, které bylo prezidentu doručeno. Od koho bylo?

Povzbudivý vzkaz Zemanovi. A zpráva o svátku 28. října
Foto: Repro CNN Prima NEWS
Popisek: Prezident Zeman podepisuje v nemocnici svolání PSP ČR

Anketa

Myslíte, že Parlament nakonec Zemana zbaví pravomocí? Jde o předpověď, ne přání.

5%
92%
hlasovalo: 11213 lidí
Kancelář prezidenta republiky předala prezidentu Zemanovi přání pracovníků a příslušníků Kanceláře prezidenta republiky, Vojenské KPR, Správy Pražského hradu, Lesní správy Lány, Útvaru pro ochranu prezidenta České republiky Policie ČR a Hradní stráže, dané na Pražském hradě v uplynulých dvou dnech. „Vážený pane prezidente, dovolte, abychom Vás upřímně pozdravili u příležitosti nadcházejícího státního svátku 28. října, dne vzniku samostatného československého státu. Přejeme Vám za sebe i za naše blízké hodně sil a brzké uzdravení,“ píše se. 

Kancelář prezidenta republiky zároveň uvedla, že v den vzniku samostatného československého státu proběhne od 12.00 hodin mimořádné slavnostní střídání Hradní stráže. Jednotka nastupující stráže bude doplněna o motocyklovou jednotku, za níž bude na I. nádvoří Pražského hradu praporečníky přinesena státní vlajka a bojový prapor Hradní stráže. V průběhu ceremoniálu zazní státní hymna v podání sólisty opery Národního divadla Františka Zahradníčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…