Požár na Krymu. Útok dronu, tvrdí ruská správa

29.04.2023 10:17 | Ze sítí

V přístavu Sevastopol na Krymu hoří zásobník s palivem. Podle tamního guvernéra byl požár způsoben útokem dronu. Moskva dlouhodobě obviňuje ukrajinskou armádu z útoků na Krymský poloostrov. Kyjev se zatím k akci oficiálně nepřiznal.

Požár na Krymu. Útok dronu, tvrdí ruská správa
Foto: z internetu
Popisek: požár v Sevastopolu

V přístavním městě Sevastopol na Krymském poloostrově hoří zásobník s palivem. „Podle předběžných informací byl požár způsoben zásahem dronu,“ napsal tamní guvernér Michail Razvozhaev na síti Telegram.

Ujistil, že nikdo nebyl v důsledku požáru zraněn. „Situace je pod kontrolou našich hasičů a všech operativních služeb,“ dodal s tím, že „vzhledem k tomu, že se jedná o velké množství paliva, bude lokalizace požáru nějakou dobu trvat“. O události informovala agentura Reuters.

Město Sevastopol, kde má základnu ruská Černomořská flotila, se v posledních měsících několikrát stalo terčem vzdušných útoků, z nichž ruské úřady obviňují ukrajinské ozbrojené síly. Ukrajina se oficiálně k útokům nepřiznává. Nepřihlásila se ani tentokrát. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však opakovaně prohlásil, že má v úmyslu dobýt zpět Krymský poloostrov, nad nímž Kyjev ztratil kontrolu po krizi v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: AKS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

.!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekudli , 29.04.2023 10:58:13
Tak mám dojem že si banderovci koledují o válku po americku, říká se tomu spálená země.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…