Prague Pride prý Praze prospívá. Vydělá na něm až 150 milionů

12.08.2017 13:18

Prahou v sobotu odpoledne prochází pochod hrdosti Prague Pride, v němž žádají příslušníci sexuálních menšin respekt ze strany heterosexuální většiny. Pochod má řadu příznivců i odpůrců. Ať už patříte do jedné či druhé skupiny, nebo se neřadíte ani do jednoho z těchto táborů, vězte, že festival Prague Pride, který není zdaleka jen o pochodu, přináší Praze desítky milionů korun. Podle sobotních Lidových novin jde dokonce až o 150 milionů.

Prague Pride prý Praze prospívá. Vydělá na něm až 150 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Na loňský ročník festivalu Prague Pride v Praze se přijelo podívat na čtyřicet tisíc lidí z celého světa a všichni tihle lidé museli mít kde spát, co jíst a kde se bavit. Majitelé restaurací, hotelů a klubů se tak dočkali nadstandardních tržeb.

„Téměř 30 procent účastníků přijelo ze zahraničí. Nejvíce cizinců pochází ze Slovenska, Polska a Velké Británie. Ti jsou ubytování v nejméně tříhvězdičkových hotelích, ovšem 40 procent zahraničních návštěvníků Prague Pride vyžaduje až pětihvězdičkový standard. V posledním roce ale tržby hotelů u gay komunity poklesly ve prospěch sdíleného ubytování Airbnb. Celkový ekonomický přínos Prague Pride v hlavním městě se odhaduje až na 150 milionů korun,“ píše deník.

Zahraniční návštěvníci v Praze nechají průměrně 2800 korun za den pobytu a relaxují v českém hlavním městě až pět dní. Ukázala to studie, kterou v loňském roce provedli organizátoři festivalu mezi účastníky. Gayové si prý rádi dopřejí třeba dražší hodinky. Představa, že utrácejí hlavně za oblečení a kosmetiku, se neshoduje s realitou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…