Praha 8 je na tom finančně velmi dobře

23.02.2018 12:24

Radní Prahy 8 schválili návrh rozpočtu pro rok 2018. Rozpočet se bude projednávat na zasedání Zastupitelstva v příštím týdnu a počítá se s rekordní výší dotací. Oproti minulému roku je objem výdajů o 200 milionů menší a výdaje jsou finančně kryty přebytky hospodaření vytvořenými v minulých letech a cennými papíry osmé městské části. Městská část nevyužívá půjčky, úvěry, návratné finanční výpomocí.

Praha 8 je na tom finančně velmi dobře
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Velká většina kapitálových výdajů přechází jako nedokončené investiční akce z minulého roku. Rekordní je ovšem krytí těchto výdajů z dotací. „Téměř jedna třetina kapitálových výdajů je financována z dotací, ať už z EU, hlavního města Prahy nebo z jiných zdrojů. Díky poctivému využívání všech možných dotačních titulů jsme mohli na rok 2018 sestavit takový rozpočet, který umožní realizovat nezbytné investiční akce městské části, například dokončení rozestavěné radnice nebo rozšíření ZŠ Lyčkovo náměstí v Karlíně,“ komentuje rozpočet místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner.
 
A jaké jsou plány Prahy 8 na letošní rok? Bude se pokračovat ve výstavbě budovy Nová Palmovka, kam se na přelomu tohoto a příštího roku přestěhuje celý úřad městské části s 300 zaměstnanci. Také dojde k revitalizaci veřejného prostranství v okolí nové radnice i křižovatky Palmovka. Palmovka se díky úpravě přístupových cest, výsadbě zeleně, či novému mobiliáři stane důstojným centrem Prahy 8, přičemž výstavbu bude financovat hl. m. Praha. Bude také dokončena rekonstrukce poslední školní kuchyně v ZŠ Na Slovance. „Kvalitní školství a podpora rodin s dětmi je jednou z našich velkých priorit,“ uvádí Fichtner. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…