Praha možná nalezla náhradu za Opencard. Otestovala nové karty

09.07.2014 14:13

Praha otestovala systém nové karty, která by případně mohla nahradit Opencard. Jejím provozovatelem a dodavatelem je plzeňský dopravní podnik. Zda se s ním Praha domluví, není ale jisté. Město totiž nadále jedná o odkoupení majetkových práv k Opencard od jejich majitele, firmy eMoneyServices (EMS). ČTK to dnes sdělil informovaný zdroj z magistrátu.

Praha možná nalezla náhradu za Opencard. Otestovala nové karty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Plzeňský dopravce je podle informací ČTK schopen nové karty dodat do měsíce od chvíle, kdy si o ně Praha řekne. „Plzeňské" karty by dostávali žadatelé o novou kartu. 

Konkrétní dohodu Praha s plzeňským podnikem podepsanou nemá. Praha stále čeká na výsledek jednání s firmou EMS, která podala kvůli nezaplaceným dluhům na Prahu a dopravní podnik žalobu. Zároveň Praha a EMS chystají společné memorandum o dalším postupu. 

V souvislosti s Ppencard nabídlo Praze svou variantu řešení hned několik firem. Mezi nimi například společnost Visa, která představila minulý týden bezkontaktní variantu karty. S primátorem Hudečkem (TOP 09), který má Opencard na starosti, ale nejednala. Spolupráci nabídly i Česká pošta a České dráhy. 

Projekt za 1,35 miliardy pochází z éry primátora Pavla Béma (ODS). V souvislosti s Opencard bylo nepravomocně odsouzeno pět úředníků magistrátu. K soudu nově míří deset někdejších i nynějších radních za ODS a TOP 09 včetně primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) a dalších pět úředníků. Schválili totiž prodloužení smluv na provoz Opencard. Všichni vinu popírají - kvůli údajně nevýhodným smlouvám nemohli postupovat jinak, tvrdí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …