Praha pojmenuje nové ulice po válečných letcích

10.05.2016 10:23

Praha bude mít v Letňanech deset nových ulic pojmenovaných po válečných hrdinech. Ponesou jména letců britské Royal Air Force (RAF), účastnice její ženské odnože a parašutisty. Pražští radní dnes schválili také nová jména ulic v Komořanech a Stodůlkách.

Praha pojmenuje nové ulice po válečných letcích
Foto: commons.wikimedia.org/Petr Vilgus
Popisek: Libeňský most

Nové ulice vznikly po dostavbě rodinných domků a bytových domů ve východní částí městské části. Ponesou jména letců Václava Djačuka, Stanislava Hlučka, Jana Horala, Františka Knapa, Zdeňka Škarvady, Miroslava Štandery, Petra Uruby, Lubomíry Úlehly, výsadkáře Rudolfa Pernického a Joy Kadlečkové, která působila v ženské části RAF.

V Letňanech budou nově ještě ulice Veselská a Škrábkových, pojmenovaná po rodině bývalých starostů. Také pro Stodůlky schválila rada pojmenování ulice po válečném hrdinovi, ponese jméno Jindřicha Klečky, kterého gestapo zabilo v roce 1941. V Modřanech bude nová ulice Na Komořsku a ve Stodůlkách ještě Medunova po automobilovém konstruktérovi Oldřichovi Medunovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…