Praha pošle požáry ničené Austrálii pomoc 160.000 korun

08.01.2020 12:54

Pražský magistrát pošle požáry ničené Austrálii finanční pomoc 160.000 korun. Dostane je organizace Bushfire Emergency Wildlife Fund, která provozuje zoo v Melbourne. Vyplývá to z dokumentu, který by měli ve čtvrtek projednat pražští radní, napsala ČTK.

Praha pošle požáry ničené Austrálii pomoc 160.000 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání zastupitelstva hlavního města. Na programu byl přesun Slovanské epopeje do Moravského Krumlova, zdražení svozu odpadu nebo ukončení partnerství mezi Prahou a Pekingem

Při požárech v Austrálii shořela plocha o větší rozloze než Česko, zemřelo 26 lidí a zničeny byly asi dvě tisícovky domů.

Zdrojem peněz by byl výnos ze vstupného do zoologické zahrady v Praze-Troji. V minulosti bylo takto financováno mnoho projektů typu in-situ, tedy pomoci na původním místě. Z každé prodané vstupenky jsou vyčleněny tři koruny, které jsou použity na záchranu ohrožených druhů zvířat ve světě.

Podle vědců z Univerzity v Sydney při požárech uhynulo od září už nejméně 480 milionů zvířat – savců, ptáků i plazů. Nejvíce v plamenech umírali koalové. Panují obavy z toho, že několikatisícová kolonie koalů, která žije na severovýchodním pobřeží, přišla v požárech až o 30 procent populace. Australská příroda je domovem mnoha druhů původních živočišných druhů, mezi něž patří klokani, koalové, vačice, vombati nebo ježury.

Ve státě Nový Jižní Wales nadále hoří 130 požárů, z nichž padesátka není pod kontrolou, a ve státě Viktorie dalších 40. Podle agentury Reuters plameny sežehly už 2000 domů a více než 10,3 milionu hektarů porostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…