Prašivý čokl, žere lidi. Utratit. Ostravský bard Větvička vyprášil kožich psu Blatného

11.12.2020 10:35

Ostravský autor Ladislav Větvička ve svém posledním blogu vyzval k „umlácení prašivého čokla“. Tím měl na mysli protiepidemický systém PES. „Je prašivy, nebezpečny, žere lidi. Co s nim? Utratit. Stejně si ho vymysleli polityci enem jako alibi, aby nemuseli vysvětlovat totalitni hlupoty typu zakazu vychazani v noci, zavřeni nedělnich obchodu, hospod,“ myslí si Větvička.

Prašivý čokl, žere lidi. Utratit. Ostravský bard Větvička vyprášil kožich psu Blatného
Foto: Daniela Černá
Popisek: Spisovatel, bloger, cestovatel Ladislav Větvička

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Známý bloger z Ostravska Ladislav Větvička na blogu iDnes sdělil svůj názor na protiepidemická opatření. Protiepidemický systém, neboli pes, prý nefunguje. „Je prašivy, nebezpečny, žere lidi. Co s nim? Utratit. Stejně si ho vymysleli polityci enem jako alibi, aby nemuseli vysvětlovat totalitni hlupoty typu zakazu vychazani v noci, zavřeni nedělnich obchodu, hospod,“ myslí si Větvička.

Systém prý slouží k tomu, aby degenerovala kultura či nutí lidi stát na mraze před obchody či úřady. Kromě PSA nefunguje ani chytrá karanténa  či semafor. „Socani ve vladě lžou a přebijeji jednu cypovinu cypovinou jinou. ČOKL jim nefunguje? Vytvoři si jineho čokla,“ dodal autor. Snad už prý lidem došlo, že jejich zdraví není to podstatné. Nikoho nemají zajímat ekonomické ztráty, které restrikce mají. „Vlada nas v Bruseli skokově zadlužila o stovky miliard korun, dluh přepočteny na každeho z nas naskočil z jakychsik stopadesati tisic na skoro pul milijona korun na osobu,“ upozornil Větvička.

Celý článek ZDE:

Systém PES je tedy údajně jeden velký podvod, kdy téměř nehrozí, že bychom se dostali na první stupeň. I kdyby tomu tak přece jen nakonec bylo, tak by to stále znamenalo brutální omezení svobodného života. Přiložil též odkaz na článek na serveru iDnes, který popisoval, jak se počítá systém PES. Připomeňme jen, že rizikové skóre se počítá ze čtyř hodnot.

„Prvním je údaj o počtu nově prokázaných případů nákazy za posledních 14 dní, přepočítaný na počet obyvatel, konkrétně na 100 tisíc. Denní údaje za posledních 14 dní je tedy zapotřebí sečíst, a pak vydělit 107 (v ČR je totiž cca 10,964 milionu obyvatel).

Druhý údaj je podobný: počet nově prokázaných případů nákazy ve věkové skupině 65+ za posledních 14 dní. Znovu je to na 100 tisíc obyvatel, ale ve věku nad 65 let. Seniorů je v Česku zhruba 2,131 milionu. Je tedy zapotřebí sečíst údaje za poslední dva týdny a pak je vydělit 21,31.

Anketa

Jste pro prodloužení nouzového stavu?

62%
38%
hlasovalo: 17025 lidí

Třetí složku tvoří ono známé reprodukční číslo R, které zjednodušeně udává, kolik lidí se nakazí od jednoho nakažlivého člověka. V indexu se používá jeho jednoduchá, říká se ‚německá‘ varianta: Nejprve sečtěte počet nakažených za posledních sedm dní. Pak se posuňte znovu o pět dní do minulosti, protože tak dlouho obvykle trvá, než nakažený člověk virus rozšíří dále. (Součty se tedy budou překrývat.) Vydělením obou těchto čísel získáme přibližné aktuální reprodukční číslo R, které říká, zda se nákaza šíří stále rychleji či naopak zpomaluje.

Čtvrtou a poslední položkou je pak podíl pozitivních testů na přítomnost viru. Tato veličina dává orientační představu o tom, jak moc je nákaza rozšířená, tedy kolik je kolem nás lidí, kteří virus přenáší, ale my o nich nevíme. Pokud je číslo vysoké, virus je prakticky všude. Pokud je nízké (ideálně pod 3 procenta), je velmi reálná naděje, že se velkou většinu nakažených daří nacházet a trasovat a nákaza se ve velkém nešíří,“ psalo se na iDnes.

Větvička si myslí, že se tedy pouze testuje, co vše národ vydrží. Prý je evidentní, že toho vydržíme mnoho. Každopádně je na čase umlátit toho „prašivého čokla“. „Jinak ho lidi sami utluču klackem a nemusi to dobře dopadnut ani pro majitela,“ uzavřel Větvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…