Přátelé komedianti... Na hladovějící umělce udeřilo z nečekané strany

13.03.2020 21:25

Bezpečnostní expert Jaroslav Štefec se vyjádřil k článku serveru Novinky.cz, že nezávislí divadelníci chtějí kompenzace za ušlý zisk. Ti tak reagují na rozhodnutí vlády, která z důvodu koronaviru uzavřela divadla, kina či sportovní akce s účastí vyšší než 100 osob.

Přátelé komedianti... Na hladovějící umělce udeřilo z nečekané strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štefec

Anketa

Vážíte si Jana Hrušínského?

2%
98%
hlasovalo: 30792 lidí
Štefec se ve svém facebookovém komentáři ptá, že pokud jsou „přátelé komedianti“, jak je nazval, skutečně nezávislí, proč volají po kompenzacích? „Majitele firmy, za jejíž chod odpovídám, by ani nenapadlo o něčem takovém byť jen uvažovat. Stejně tak jako majitele a managery firem v mém okolí. Všichni se s tím musíme nějak srovnat. Uskrovnit se, dohodnout se se zaměstnanci, hledat řešení a způsob, jak přežít složitou dobu,“ poznamenal Štefec.

„Každý svého štěstí strůjcem. Sice vás chápu a divadlo, alespoň to dobré, mám opravdu rád, ale musím trvat na tom, že demokracie, přinášející svobodu podnikat, svobodu kecat naprosté nesmysly, kritizovat a urážet kdekoho a také svobodu být elitou a mít se jako prase v žitě, v sobě nese i zárodek svobody zkrachovat, skončit, padnout na hubu a muset začínat znova. Od absolutní nuly. Kelvina, samozřejmě. Sám jsem to zažil, a ne pouze jednou,“ podotkl.

„Víte, v čem spočívá princip ‚oddělování zrna od plev‘? Ti opravdu dobří přežijí i ty nejhorší časy. Buď najdou novou cestu, nebo jsou tak dobří, že mysleli dopředu a připravili se. Pojištěním, úsporami, investicemi, diverzifikací podnikání,“ domnívá se. 

„Neschopní, hloupí a sebestřední pitomci myslí jen v dimenzích okamžiku, v dimenzích opileckých večírků, VIP pořadů a rubrik médií a vlastního ega. Jejich divadla a kusy, které hrají jen pro úzký kroužek ‚příznivců‘ za peníze z dotací, za peníze nás všech, mi chybět opravdu nebudou,“ dodal. 

Babišova vláda se dopoledne kvůli aktuální situaci kolem šíření nemoci sejde na mimořádném zasedání a podle všeho přijme další restriktivní opatření. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) rozhodne o znovuzavedení kontrol na německých a rakouských hranicích. Ty by se měly vrátit od páteční půlnoci. Po vládě chce, aby vyhlásila nouzový stav. Policie pak také zahájí kontroly, zda lidé dodržují karanténu. Česko se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) ale nechystá kvůli koronaviru vyhlásit karanténu Prahy. Popřel i další informaci šířenou po sociálních sítích, že mají být uzavřeny obchody. 

Během středy v České republice výrazně stoupl počet nakažených lidí. Od předchozího dne hygienici zaznamenali 31 nových případů, což byl dosud nejvyšší denní nárůst. Celkem bylo večer v Česku 94 lidí prokazatelně nakažených novým typem koronaviru, z toho dva jsou podle Ministerstva zdravotnictví v poměrně vážném stavu.

V Česku už platí zákaz konání všech akcí, při nichž by se na jednom místě mohlo shromáždit více než 100 lidí. Do odvolání jsou také zavřeny základní, střední, vyšší odborné i vysoké školy. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v České televizi řekl, že pokud by šíření viru nadále pokračovalo rychlým tempem, je namístě uvažovat o omezení pohybu lidí ve veřejném prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…