Práva v Plzni budou žádat novou akreditaci magisterského studia

07.09.2012 15:25

Plzeňská práva požádají v říjnu, nejpozději v listopadu, o novou akreditaci magisterského studijního programu. Ministr školství Petr Fiala jim ji prodloužil jen do října 2013.

Práva v Plzni budou žádat novou akreditaci magisterského studia
Foto: Josef Dvořák
Popisek: Právnická fakulta v Plzni, součást Západočeské univerzity

Letos má navíc fakulta zakázáno přijímat nové studenty do magisterského programu a místo celkem 400 plánovaných přijme zhruba stovku studentů do bakalářského programu. Na akreditačním spisu fakulta pracuje od začátku prázdnin, řekl děkan právnické fakulty Jan Pauly.

Je to nezbytné, říká děkan

Rektorka Západočeské univerzity (ZČU) Ilona Mauritzová uvedla, že akademický senát i vedení ZČU novou žádost práv podporuje a všechny fakulty chtějí právnické vzdělávání na univerzitě zachovat. „ZČU ctí názor velkého akademického senátu a ten doporučil fakultě, aby připravila novou akreditaci pro magisterský obor právo a právní věda," řekla. Podá ji fakulta prostřednictvím ZČU.

„Požádat o novou akreditaci je nezbytné," uvedl Pauly. Kromě administrativní části, tedy přípravy spisu se bude fakulta snažit udržet všechny pedagogy. Fakulta nedávno podala 19 žádostí o granty, ale v současných těžkých podmínkách bude velmi těžké, aby uspěla. „Fakulta dostala mnoho ran a to, co se stalo, je velmi atypické. Ale i přes to ji chci postavit na nohy," dodal. Pauly čeká podporu ZČU i intenzivní spolupráci na obnovení akreditace.

Z fakulty odešlo „jen" deset studentů, z nich polovina kvůli nesplnění studijních povinností a druhá na jiné školy. „Jsem příjemně překvapen a vážím si toho," uvedl. Nyní je na fakultě 1229 studentů magisterského a 114 bakalářského programu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…