Pravice bude balamutit voliče psychologickými podpásovkami, varuje KSČM

25.08.2013 19:15

Poslankyně KSČM Milada Halíková se ve svém článku na stránkách strany zamyslela nad výrokem předsedy klubu TOP 09 a Starostů Petra Gazdíka. V reakci na možný vstup Václava Klause zpět do politiky prohlásil, že se jeho strana soustředí na inteligentního voliče. To je prý jiná skupina lidí, než jsou voliči Suverenity, která připravuje návrat exprezidenta. Podle Halíkové jsou taková slova jen starým trikem pravice.

Pravice bude balamutit voliče psychologickými podpásovkami, varuje KSČM
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Lidé se rádi přidružují ke skupině, která je pro ně lákavá. „A protože pravice, a to zejména TOP 09 s hrstkou starostů (neboť mnoho jiných má odlišné politické názory), se nemá za dobu svého vládnutí čím chlubit, tak se snaží voličům namluvit, jak inteligentní budou v případě její volby,“ vysvětluje Halíková.

Každý hlas má svou váhu. Pravice se pokusí lidem vsugerovat opak

Nikdo totiž nechce slyšet, že je hlupák. To se ale pravicové strany pokusí vsugerovat všem, kdo se rozhodnou volit jinak.

Lidé podle Halíkové ale nechtějí podporovat úzkou skupinu vyvolených s pohádkovými zisky. Potřebují programy na zvýšení zaměstnanosti, přiměřené výdaje za zdravotnické služby a bydlení a vzdělání pro děti bez peněžních bariér.

Volební komise nedělí hlasy na hromádky „inteligentních hlasů“ a méněcenných. Každý má stejnou váhu.

V dalších volbách si lidé zvolí toho, kdo bude prosazovat jejich zájmy

„Přesto se tato obluzovací rétorika znovu objevuje a jistě také uslyšíme, že třeba KSČM volí starší lidé s nižším vzděláním. To aby především mladí, kteří touží po životní perspektivě, podvědomě cukli,“ obává se Halíková.

Poslankyně upozorňuje na výrok Miroslava Kalouska (TOP 09), podle něhož budou nadcházející volby také rozhodovat o svobodě. Souhlasí s tím, že se bude rozhodovat o svobodě. Bude to možnost zvolit si představitele prosazující zájmy obyvatel a ne ty, kdo se snaží voliče obalamutit psychologickými podpásovkami. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…