Pravice se nás pokusí očernit, míní Hašek. A navrhuje protiopatření

14.03.2013 18:51

Statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek v rozhovoru pro server Ihned.cz odhaduje, jaké zbraně proti silné sociální demokracii použije pravice v předvolební kampani. Některým útokům bude možné předejít např. tím, že kandidující členové ČSSD předloží majetkové přiznání. Bylo by také dobré zjistit, jak ve svém obvodu pracují jednotliví kandidáti na poslance.

Pravice se nás pokusí očernit, míní Hašek. A navrhuje protiopatření
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

"Žádná politická strana, která myslí vážně své dlouhodobé fungování na politické scéně, si nemůže dovolit dávat pochybné lidi na kandidátky. Jsme si vědomi toho, že pravicová vláda bude po osmi letech jen těžko opouštět ministerská křesla, jsme připraveni, že se strhne megakampaň. Na sociální demokracii se bude hledat cokoliv špatného, vedle strašidla 'ČSSD bude vládnout KSČM' se budou skandalizovat jednotliví sociální demokraté," říká Hašek.

Jak kdo pracuje

ČSSD proto hodlá po sjezdu důkladně řešit sestavování kandidátek pro sněmovní i evropské či komunální volby. Sociální demokraté, kteří se dostanou na volitelná místa, podle předpokládaného volebního výsledku ČSSD, by podle Haška mohli předložit majetkové přiznání.

"Jestliže ČSSD prosazuje zákon o majetkových přiznáních, tak i kandidáti pro volby (a to jak parlamentní, tak evropské, komunální a senátní) by měli sami dobrovolně podat takové majetkové přiznání, které odpovídá rozsahu funkce, do které kandidují," poznamenává druhý muž ČSSD s tím, že jde o návrh k diskusi.

Další možností je podle Haška zjistit, jak politik pracuje ve svém volebním obvodu. Sledují voliči vystoupení toho či onoho kandidáta ve sněmovně? Pracuje pilně ve výborech? Při sestavování kandidátek by měl být zkrátka brán ohled na vynaložené úsilí jednotlivých politiků.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…