Pravicový publicista: Řeknu Vám, co je Janeček zač. Okultista a ďábel

05.05.2012 20:31

Známý pravicový publicista Adam B. Bartoš se pustil do podnikatele Karla Janečka. Rozhodl se, že svým čtenářům ukáže, co je zakladatel Nadačního fondu proti korupci zač a v textu na serveru prvnizpravy.cz jim předestřel svou verzi Janečkova příběhu. V Bartošově interpretaci se jedná o příběh pochybných obchodů, daňových úniků a spasitelské samolibosti.

Pravicový publicista: Řeknu Vám, co je Janeček zač. Okultista a ďábel
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Podnikatel Karel Janeček

V úvodu článku se pouští do obsáhlého popisu burzovních operací, na kterých Janeček zbohatl. Podle Bartoše se jedná o „vysoce sofistikovaný systém, jak legálně okrádat druhé. Žádná práce, jen čísla a zisky.“

Proč tu neplatí daně?

„Když už ale Janeček takto peníze vysokofrekvenčně roztáčí a bohatne na tom, a zvláště káže-li nám potom o podnikatelské etice,“ píše Bartoš, „ pak bych alespoň očekával, že bude v České republice, na které mu údajně tolik záleží, řádně platit daně.“ Následně Bartoš odkazuje na posudky, podle kterých Janeček většinu svých zisků daní na ostrově Mauricius.



Lumpárny pro kriminálku

„Však se také těmito lumpárnami začala na doporučení smíchovských právníků MSB Legal (jedná se o nové jméno advokátní kanceláře Šachta & Partners - pozn. red.) zabývat hospodářská kriminálka,“ varuje Janečka komentátor.

Zisky těchto společností pak podle Bartoše putují do Janečkových dceřiných firem, které pak podnikají převážně v realitách. Za pozornost prý stojí „například firma Tweelingen, která Janečkovi patří (skrze akcie na doručitele) a která za velmi dobrých podmínek obchoduje s pozemky v lukrativních částech Prahy.“

Poté publicista cituje jakýsi Janečkův dopis, ve kterém je psáno: „Je skoro určitě dobré, že Karel Randák trochu pomohl Svobodovi, s mým vědomím, i když za Svobodu samozřejmě neručím.“ Takto se podle Bartoše přihlásil k odpovědnosti za „převrat“ na pražské radnici.

Jako ďábel s rohy

Dále připomíná jistou soukromou fotografii, na které se Janeček nechal zobrazit jako rohatý ďábel. „Ten slušňácký chlapík s výrazem skauta si v soukromí nasazuje rohy a nechává se líčit jako ďábel a také se tak fotografuje,“ útočí Bartoš.  Je to podle něj „dost zvláštní úchylka, ale pochopitelná v případě, že je Janeček členem různých tajných okultních, esoterických či přímo satanistických společností.“

 To dává Bartoš do souvislosti s Janečkovými studii v Americe a s tím, že se prý podnikatel dodnes rád chlubí, jak jezdí relaxovat mezi indiány.

Pravicový publicista následně bilancuje kariéru podnikatele Janečka: „ Slouží cizím zájmům proti zájmům této země. Živí se minimálně sporným byznysem, které je možné označit za amorální a parazitický. Při tom všem nejspíše okrádá stát na daních. Ve svém dalším podnikání rovněž není příliš transparentní (akcie na doručitele apod.).  Pravidelně bere drogy, spolupracuje s agentem 007 Randákem ve snaze ovlivňovat zákulisní politiku, je podle všeho členem tajných okultních spolků a nechává se fotografovat v masce ďábla. Zlatí kmotři,“ uzavírá Adam B. Bartoš. 


 

reklama

autor: jav

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …