Právnička Slámová: Z ODS jsem vystoupila, protože se v ní děly věci na hraně zákona

03.05.2014 9:20

Advokátka Klára Long Slámová, která mimo jiné obhajovala Jiřího Kajínka nebo vraha patnáctileté dívky, poskytla rozhovor dnešní MF Dnes. O své práci ale říká, že i kdyby advokát obhajoval nejhoršího zločince na planetě, je scestné mu to vyčítat, protože je to jeho povinnost. Slámová ale promluvila i o tom, proč vystoupila z ODS a proč ji zatím žádná politická strana neláká. Svěřila se ale, ke kterým stranám má nejblíže.

Právnička Slámová: Z ODS jsem vystoupila, protože se v ní děly věci na hraně zákona
Foto: Facebookový profil Kláry Slámové
Popisek: Advokátka Klára Slámová

Na otázku novinářky, že laik těžko chápe, jak může advokát obhajovat „odpudivé padouchy“, Slámová uvedla, že obhájce je nezbytnou součástí demokratické justice. „I kdyby advokát obhajoval nejhoršího zločince na této planetě, je zcestné mu to vyčítat. Jednoduše je to jeho povinnost a práce,“ uvedla s tím, že vyčítat advokátovi obhajobu padouchů je stejné, jako vyčítat lékaři, že ošetřuje či dokonce zachraňuje nějakého kriminálníka. „Kritizovat advokáta lze pouze za to, jak obhajuje. Jak jedná,“ poznamenala.

Slámová vystoupila z ODS před čtyřmi lety prý kvůli tomu, že se v této straně začalo rozmáhat kmotrovství. „Děly se věci, které hraničily se zákonem. Takové směřování strany a některých jejích členů se mi nelíbilo,“ uvedla s tím, že politiku sleduje dál, ale současné klima ve společnosti ji „nasírá“.  Mimo jiné se hrozí fašizujících tendencí ve společnosti, které prý narůstají. „Kdekdo se nechá manipulovat populistickými hesly Okamurova Úsvitu,“ podotkla.

Do politiky se v nejbližších letech nechystá, protože jí nevyhovuje žádná ze stávajících politických stran. „Možná, kdyby TOP 09 umírnila některé své členy, anebo se ODS transformovala do své někdejší podoby,“ uvedla advokátka Klára Long Slámová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…