Právníka Hasenkopfa nadřízení odvolali z obhajoby matky bojující o děti. Ta by s ním dál chtěla spolupracovat

27.01.2015 21:36

Spory propukly v týmu advokátů Evy Michalákové, matky, která v Norsku bojuje o své dva syny. Pavel Hasenkopf, který pracuje jako koncipient v advokátní kanceláři Ivany Spoustové, přišel o práva rodinu dále zastupovat. Michaláková si však i nadále přeje s ním spolupracovat. Informoval o tom zpravodajský server iDnes.cz.

Právníka Hasenkopfa nadřízení odvolali z obhajoby matky bojující o děti. Ta by s ním dál chtěla spolupracovat
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

"Dnes mne moje nadřízená, Mgr. Ing. Ivana Spoustová, Ph.D., zbavila práva dále zastupovat Evu Michalákovou. Veškeré další dotazy proto směřujte na ni, já mizím na týden do lesů,“ napsal Pavel Hasenkopf na svém facebookovém profilu.

"Pokud najdu jiného šéfa, který si se mnou vezme mě i kauzu paní Michalákové, a pokud paní Michaláková bude ochotna změnit plnou moc, tak já jsem samozřejmě připraven zastupovat ji nadále,“ řekl Hasenkopf.

"Vzhledem k tomu, že je můj zaměstnanec, tak předpokládám, že si i nadále bude plnit pracovní povinnosti a všechny úkony, které jsou spojené s touto kauzou, bude dál vykonávat. Věřím, že nám všem jde o to, aby se české děti vrátily do Čech,“ uvedla advokátka. Ta poté také potvrdila, že Hasenkopf v její advokátní kanceláři končí.

Samotná Eva Michaláková si přeje, aby ji Hasenkopf zastupoval i nadále. "My jsme spolu mluvili. S jeho pomocí podle jeho slov počítat mohu. A také s pomocí paní Dory Bokové (další právničky, pozn. red.),“ řekla Michaláková. O konfliktu advokátů slyšela, nechce se k tomu ovšem vyjadřovat.

Kauza dvou chlapců, které Evě Michalákové odebral norský úřad Barnevernet, se táhne již od roku 2011. Kromě její české rodiny Michalákové také pomáhá poslankyně Jitka Chalánková, která se účastnila například i lednového jednání s Barnevernetem jako její doprovod. O kauzu se aktivně zajímají také europoslanci Petr Mach a Tomáš Zdechovský. Právní zastoupení má i matka v Norsku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…