Pražákům nebude hej. Roušky v obchodech, omezené otvíračky barů a nočních podniků

04.09.2020 16:40

Prahu čekají nová antivirová opatření. Zprávu přinesl Český rozhlas. Lidé budou muset nasadit roušky v obchodech. Omezí se otevírací doba restaurací, barů a nočních podniků. Informovala o tom „pražská hygiena“ v čele s ředitelkou Zdeňkou Jágrovou. Od 14. září by si měli roušky připravit také školáci.

Pražákům nebude hej. Roušky v obchodech, omezené otvíračky barů a nočních podniků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Anketa

Je Česká republika dobře řízenou a vedenou zemí? (Ptáme se od 2.9.2020)

61%
39%
hlasovalo: 13158 lidí

„První bod se týká zákazu přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb, a to v době od půlnoci do šesté hodiny ranní,“ oznámila Zdeňka Shumová, ředitelka sekce ochrany a podpory veřejného zdraví. Jedná se hlavně o uzavření barů a nočních klubů.

„Další opatření se týká nošení roušek ve vnitřních prostorech, kde nově přibývá nošení roušek v prostorech obchodů a nákupních center,“ dodala Shumová.

„S účinností od 14. 9. platí další mimořádné opatření, které se týká nošení roušek ve společných prostorech všech škol,“ doplnila jí ředitelka Hygienické stanice hlavního města Prahy Zdeňka Jágrová. Povinnost nosit roušku se nevztahuje na třídy.

Jágrová dále tvrdí, že hygiena zavádí opatření tak, aby nikoho nezaskočila a aby bylo možné se na ně připravit. Jágrová také prohlásila, že mají problémy s trasováním kontaktů lidí nakažených koronavirem. „V Praze se nám daří trasovat obtížně. Pomáhají nám pražští medici, vojenští medici i armáda. Případů je strašně moc. Omlouváme se, moc nás to mrzí, ale nejsme schopní to v dané situaci zvládat,“ řekla.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zase apeloval na zodpovědnost občanů. „Covid není banální záležitost, nesmíme situaci podceňovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…