Pražané přicházejí na chuť vlakům. Jezdí jimi čím dál více

24.05.2012 20:44

V posledních letech se zvyšuje počet lidí, kteří cestují po Praze vlakem. Vyplatí se to časově a bude to i praktičtější – od příštího roku totiž bude Dopravní podnik šetřit a začne rušit některé spoje. Mezi nimi mají být i linky autobusů, které kopírují trasu vlaků.

Pražané přicházejí na chuť vlakům. Jezdí jimi čím dál více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD - ilustrační foto

"V okolí Prahy se kvalita vozů vylepšila. Jezdí tu CityElefanty s klimatizací a lidé tak cestují pohodlněji," řekl serveru Idnes.cz Radek Joklík z Českých drah. Podle něho má na zvyšující se oblibu vlakové dopravy vliv komfort, ale i ceny benzínu, které neustále rostou. Lidé tak více zvažují, čím do práce pojedou. Některým cestujícím ale vadí složité vyhledávání spojů. “Vyhovuje mi jet vlakem, ale ocenil bych lepší vyhledávání spojení na internetu," řekl serveru Marek Šedý ze sídliště Řepy.

I to by se ale mělo co nejdříve vyřešit – na podzim by se na stránkách firmy Ropid měl objevit nový vyhledávač. Jak řekl serveru Idnes.cz mluvčí Ropidu: "Počítáme s nadstavbou našich webových stránek. Jednak tam chceme dát informace o jednotlivých linkách, a také užitečného pomocníka při vyhledávání spojení, který bude více zohledňovat železniční spoje. Bude tu i srovnání jízdních dob.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…