Pražská kavárna je prý stejná jako Zeman. A možná ještě horší

02.02.2019 20:01

Někdejší prorektor Univerzity Karlovy Martin Kovář byl nařčen z plagiátorství. Server Info.cz přinesl vyjádření dvou respektovaných historiků – profesorů Roberta Kvačka a Jaroslava Pánka, kteří se kolegy Kováře zastali. Publicista Jan Januš nevěřícně kroutí hlavou nad tím, co přišlo pak. Z jisté části „pražské kavárny“ se prý vyvalila žluč.

Pražská kavárna je prý stejná jako Zeman. A možná  ještě horší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Martin Kovář je v akademické obci respektovanou osobností. V jistou chvíli však čelil podezření z plagiátorství. Vzdal se proto funkce prorektora Univerzity Karlovy. Rektor Tomáš Zima vyjádřil pro rozhodnutí Martina Kováře pochopení a poděkoval mu za práci, kterou odvedl ve prospěch univerzity.

Kováře se poté zastali dva uznávaní profesoři – Kvaček a Pánek. A po jejich slovech se prý vylila žluč z jisté části pražské kavárny, začal zostra publicista Jan Januš. Došlo to prý dokonce tak daleko, že na sociálních sítích lidé hrozili respektovanému akademikovi šibenicí.

Ale čím si to vysloužil? Snad tím, že býval členem ODS? Že dával rdy stávajícímu ministrovi zahraničí Tomáši Petříčkovi (ČSSD)? Zdá se snad někomu, že si Kovář přišel na moc peněz? Závist bývá v české kotlině silná a pokud má někdo solidní příjem, nejeden Čech si přeje, aby o něj přišel.

Ať už je skutečný důvod útoků na Kováře jakýkoliv, ukazuje se prý jedna věc. Alespoň část pražské kavárny, která tolik vyčítá prezidentu Zemanovi, jak je mstivý a hulvátský, se chová úplně stejně jako tento prezident.

„Podstatná část pražské kavárny se chová úplně stejně jako ti, které kritizuje. Možná dokonce ještě hůř. To, co si můžete přečíst na sociálních sítích o Martinu Kovářovi a teď už i o Info.cz a o jeho důvodech k publikování nových skutečností v údajné plagiátorské kauze, je vším možným, je ne věcnou diskusí a soubojem argumentů, které bych očekával v této společenské skupině,“ rozzlobil se Januš.

„Těm lidem nevadilo okamžitě nad Kovářem zlomit hůl a kopnout do něj. Mnozí z nich začali popisovat, že je to možná fajn člověk a docela dobře mluví o historii, ale vědec je to mizerný. Prý se to dlouhodobě vědělo. Vědělo se to tak moc, že pro jeho jmenování profesorem hlasovalo na Vědecké radě Filozofické fakulty z 30 přítomných členů všech 30. Na to se už ale zapomnělo, Kovář je zkrátka podvodník, tak jsme špatní i my, že se v tom ještě rýpeme,“ pokračoval rozhořčený publicista.

Pokud se přece jen ukáže, že je Kovář plagiátor, autora to prý bude mrzet, ale Kovářovy názory bude i nadále respektovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…