Pražská plynárenská otevřela novou CNG stanici

14.02.2022 10:56 | Komerční článek

Pro CNG si od začátku února mohou řidiči přijet i k nové plnicí stanici do areálu P3 Prague Horní Počernice, jedná se o již jedenáctou stanici Pražské plynárenské.

Pražská plynárenská otevřela novou CNG stanici
Foto: Pražská plynárenská
Popisek: Pražská plynárenská

Stanice vznikla v logistickém areálu z důvodu spolupráce Pražské plynárenské se společností Rohlík.cz, která pro své rozvozy využívá právě vozů s pohonem na CNG. Stanice má výkon více než 5 000 kg denně a se svými čtyřmi výdejními místy je tak dostatečně dimenzovaná pro obsloužení vozového parku Rohlíku, který nyní čítá přibližně 600 vozidel, a dalších zákazníků, kteří sídlí v areálu P3 Park i mimo něj. Na této stanici zákazníci naplní nízkoemisní bioCNG, díky kterému ušetří oproti běžnému zemnímu plynu 420 tun CO2 ročně. 

CNG

„I přes pandemickou situaci se nám v uplynulém roce podařilo zvýšit prodej CNG a bioCNG na našich plnicích stanicích o 25 % v porovnání s rokem 2020, což představuje nejvyšší meziroční nárůst ze všech prodejců CNG v ČR. Z toho více než čtvrtinu tvořilo bioCNG. Letos očekáváme nárůst ještě vyšší, kromě našich jedenácti plnicích stanic, jsme také dodavatelem zemního plynu pro další desítky CNG stanic v ČR,“ uvedl předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský.

V loňském roce se počet vozidel poháněných zemním plynem na českých silnicích zvýšil na téměř 30 tisíc a je tak vidět, že zájem o tento pohon neustále roste.

Pražská plynárenská v této oblasti kromě Rohlíku dlouhodobě spolupracuje také s Pražskými službami, jejíž vozy pro svoz komunálního odpadu jezdí právě na bioCNG. Společně tak přispívají ke zlepšení stavu ovzduší v Praze. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…