Pražské hnutí ANO do svého předsednictva nominovalo Jana Říčaře

16.01.2019 16:08

Pražské ANO se v úterý 15.ledna sešlo, aby hlasovalo o nominaci do předsednictva hnutí ANO. Do pozice místopředsedy a člena předsednictva byl nominován Jan Říčař. Ten aktuálně zastává pozici předsedy krajské organizace Praha. Svůj hlas a podporu mu vyjádřilo 76 z 82 přítomných delegátů.

Pražské hnutí ANO do svého předsednictva nominovalo Jana Říčaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda hnutí ANO 2011 v Praze Jan Říčař

„Velice si té obrovské podpory cením, a pokud budu do předsednictva zvolen, budu aktivně hájit zájmy pražské organizace. Začali jsme s postupnou proměnou pražské organizace, a i když to jsou někdy kroky nepříjemné, tak všichni vnímáme, že jsou zároveň nezbytné. Já kolegům děkuji za podporu, a mohu jim slíbit, že pokud se stanu členem předsednictva, budu zájmy pražské organizace hájit a prosazovat,“ řekl Jan Říčař. 
 
Pražská organizace zároveň podpořila nominaci Andreje Babiše na pozici předsedy hnutí a na pozici prvního místopředsedy pak podpořili Jaroslava Faltýnka. Jednalo se také o kandidátech do eurovoleb, kde pražská pobočka vyjádřila podporu současné europoslankyni za hnutí ANO Ditě Charanzové a místopředsedovi zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Jaroslavu Bžochovi. 
 
Celostátní sněm hnutí ANO by se měl konat v polovině února a je velmi pravděpodobné, že opět jednoznačně zvolí Andreje Babiše do čela hnutí ANO. Babiš už svoji kandidaturu potvrdil a na pozici prvního místopředsedy podpořil Jaroslava Faltýnka, který funkci zastává nyní.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…