Pražský dopravní podnik nakoupí auta za čtyřicet milionů. Přesto prý ale ušetří

03.08.2014 18:46

Dopravní podnik hlavního města Prahy se rozhodl pro částečnou obměnu vozového parku. Do roku 2017 by měl nově vlastnit osmdesát čtyři osobních aut a dvacet dodávek. Mají částečně nahradit ta, která si podnik v minulosti pořídil na operativní leasing.

Pražský dopravní podnik nakoupí auta za čtyřicet milionů. Přesto prý ale ušetří
Foto: red
Popisek: Pojízdná kancelář Radka Johna je již dlouho zaparkovaná na pražském Smíchově

Vozový park pražského dopravního podniku v současné době čítá sto sedmdesát vozidel. Z toho mu patří pouze padesát tři aut, zbytek si pořídil na operativní leasing a bude je tak muset postupně vrátit.

Nákup za cca 40 miliónů korun

Veřejná zakázka na nákup osmdesáti čtyř aut a dvaceti dodávek, kterou Dopravní podnik hlavního města Prahy vypsal, má za cíl nahradit právě vozidla pořízená na leasing. Celkové výdaje na pořízení aut by měly přesáhnout částku čtyřiceti miliónů. V průměru by jedno osobní auto mohlo podle propočtů iHNED.cz přijít na 394 tisíc korun.

Od nákupu si DPP slibuje úspory. „Úspora půjde vyčíslit až po vypsané soutěži. Předpokládám, že konečná cena bude drtivě nižší než ta, na kterou je zakázka vypsaná,” uvedl serveru iHNED.cz mluvčí podniku Jiří Štábl.

Škrty ve vozovém parku, uskromnit se musí i manažeři

Nákup nových aut patří do širších úsporných opatření podniku, která byla přijata pod vedením generálního ředitele Jaroslava Ďuriše. Pod ním už podle Štábla došlo ke snížení počtu osobních a užitkových vozidel. V červenci pražský dopravce provozoval o třicet vozidel méně než v lednu, tj. sto sedmdesát čtyři.   

Uskromnit se budou muset i manažeři pražského dopravce. Místo pěti aut budou mít ředitelé oddělení nově k dispozici jen čtyři. Ve vrcholovém managementu podniku přitom zasedá včetně generálního ředitele pět osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…