Pražský primátor řádil v ČT: Opencard je zpackaný, korupční a zaostalý projekt. Někteří by měli sedět

12.06.2014 21:49

Pražský primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 v Hyde Parku ČT prohlásil, že projekt Opencard je zpackaný, korupční a ještě navíc technicky zaostalý. Přesto ho chce dokončit.

Pražský primátor řádil v ČT: Opencard je zpackaný, korupční a zaostalý projekt. Někteří by měli sedět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Opencard je předražený, záměrně uzavřený, technicky zaostalý, zpackaný, korupční projekt. Kdybych to ale stopnul, došlo by k ještě větším škodám. My se to snažíme nějak rozumně narovnat,“ uvedl primátor.

Ztráta 800 milionů

Město je prý ve finální fázi vyjednávání s firmou EMS. „Město vykoupí zbytek toho, co v systému nevlastní, abychom s tím pak mohli volně nakládat. Jednání jsou tvrdá, ale situace, že se nakonec domluvíme, je možná. Já můžu říct jedině to, že stamilionové částky nejsou akceptovatelné,“ prozradil s tím, že Praha zbytečně přišla kvůli projektu o 800 milionů.

Podle Hudečka by za to zodpovědní lidé měli být trestně stíháni. „Dneska je trend stíhat politické jednání. Já té motivaci rozumím. Jsem přesvědčen, že to, že bude Opencard ve městě, je politické rozhodnutí a tehdejší politická reprezentace na to doplatila tím, že už ji lidé nezvolili. Že ale bylo utraceno 800 milionů, to je zločin, a já doufám, že viníci budou sedět,“ prohlásil.

Na Majdanu se umíralo za evropskou myšlenku

Už je jasné, že Hudeček bude v říjnových volbách lídrem pražské kandidátky TOP 09. Do jejího utváření hodlá zasahovat. „Já do toho budu velmi aktivně vstupovat. Uvědomil jsem si už, co je potřeba ve městě udělat, a já budu velmi striktně prosazovat, aby na předních místech byli odborníci s konkrétní gescí – na dopravu, na školství, na zdravotnictví a podobně,“ prozradil.

V závěru došlo i na Ukrajinu. Sám Hudeček se netají velkými sympatiemi k demonstrantům, kteří svrhli řádnou Janukovyčovu vládu. „Já jsem přesvědčen o jedné věci. Na Majdanu poprvé za posledních šedesát let někdo umíral pro evropskou myšlenku. Je obrovským paradoxem, že pro ni umírali lidé mimo Evropskou unii. Je naše morální povinnost vyjádřit jim podporu – vyvěšení vlajky jsem pokládal za minimální akt,“ dodal primátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…