Pražský soud projedná žalobu aktivistky kvůli rozpuštění demonstrace

15.06.2016 6:33

Pražský městský soud dnes projedná správní žalobu aktivistky Kateřiny Krejčové, která si stěžuje na postup policie při rozehnání loňské levicové demonstrace. Krejčová byla v dubnu pravomocně zproštěna obžaloby z toho, že na tomto shromáždění napadla policistu. Rozpuštění akce, jejíž účastníci protestovali proti souběžně konané antiislámské demonstraci, považuje aktivistka za nezákonné.

Pražský soud projedná žalobu aktivistky kvůli rozpuštění demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soud s lobbistou Markem Dalíkem, který podle obžaloby požadoval téměř půlmiliardový úplatek při vyjednávání o nákupu obrněných transportérů Pandur

Incident se odehrál loni v červenci v centru Prahy, kde několik stovek lidí protestovalo proti imigraci a uprchlickým kvótám. Někteří z účastníků tehdy nesli makety šibenic s nápisem Za vlastizradu, které se podle nich dopustili čeští politici. Skupinka levicových aktivistů chtěla vyjádřit nesouhlas s touto akcí, obě demonstrace byly řádně nahlášené. Policie zasáhla proti levicovým aktivistům, když se posadili na zem, místo aby vyklidili prostor, kterým měla druhá demonstrace projít.

Obžaloba Krejčovou vinila z toho, že napadla policistu poté, co si klekl na jejího přítele a vyrazil mu zub. Podle rozsudku pražského městského soudu však nešlo o násilí proti úřední osobě. Vedení pražské policie zasahujícího policistu po vynesení verdiktu podpořilo. Krejčové, která je čerstvou doktorandkou na FAMU, zase vyjádřily podporu desítky pedagogů a studentů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…