Pražský starosta, syn exvelvyslance Koláře, si zaplatil rozhovor v pánském časopise. Padesát tisíc. Z peněz radnice

07.04.2017 15:45

Deník Právo přináší informace o tom, že starosta Prahy 6 z TOP 09 Ondřej Kolář poskytl rozhovor pánskému časopisu Playboy. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby se ovšem neukázalo, že rozhovor stál přes čtyřicet osm tisíc korun a zaplatila ho radnice, takže vlastně všichni občané Prahy 6.

Pražský starosta, syn exvelvyslance Koláře, si zaplatil rozhovor v pánském časopise. Padesát tisíc. Z peněz radnice
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Syn někdejšího velvyslance v Rusku a ve Spojených státech Petra Koláře Ondřej Kolář musí řešit problém. Poté, co poskytl rozhovor časopisu Playboy se ho opoziční zastupitelé zeptali, zda šlo o placený rozhovor a pokud ano, tak kolik stál. Kolář musel s pravdou ven.

„K dotazu, zda rozhovor v časopise Playboy byl placený, sděluji, že rozhovor placený byl a stál 48 400 korun. Stejně jako Vy vnímám nevhodnost tohoto postupu, který lze označit jako selhání jednotlivce,“ odpověděl na interpelaci písemně Kolář. Odpovědnost za tento krok nesou podle Koláře někteří pracovníci aparátu radnice, kteří dostali za úkol starostu zviditelnit tím, že mu otevřou prosto pro rozhovor v některých časopisech. Inu, stalo se, ale nebylo to zadarmo.

Celý článek naleznete ZDE

Kolář prozradil, že úkol obdobného znění dostali zaměstnanci asi před rokem. „Zhruba po půl roce přišel novinář udělat rozhovor do Playboye. Potom jsem se dozvěděl, že to bylo formou placené inzerce. Osoba, která to měla na starosti a která následně podepsala fakturu, tak už na radnici nepracuje. Už se to nikdy nestane,“ řekl starosta.

Teď prý přemýšlí, jak by to městské část vrátil. Možná dá dar obci, pokud je to možné, nebo dostane finanční příspěvek nějaká charitativní organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …