Pražský zastupitel se zhrozil nad tím, co viděl včera v ČT. A drsně se navezl i do tureckého velvyslance

27.05.2016 15:10

Český ekonom a zastupitel hlavního města Prahy Patrik Nacher se na svém facebookovém profilu vyjádřil k uprchlické krizi a k tureckému velvyslanci, jenž požaduje vyšetřování výroků advokátky Kláry Samkové.

Pražský zastupitel se zhrozil nad tím, co viděl včera v ČT. A drsně se navezl i do tureckého velvyslance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

„To je neuvěřitelné, tak do Evropy směřovaly a směřují stovky tisíc ilegálních či ekonomických migrantů. Kolik je mezi nimi potenciálně nebezpečných radikálů a teroristů, si nikdo netroufá odhadnout. Výsledky politické pseudokorektnosti a multikulturního klišé vidíme v zemích s výraznou muslimskou (ještě) menšinou, a v Událostech, komentářích se hosté shodnou na tom, že za umělé vyvolání obav občanů a jejich příklon k radikálním stranám mohou webové stránky a sociální sítě řízené z Ruska?“ pozastavil se Nacher nad včerejším vysíláním ČT24, kde mimo jiné s těmito slovy vystoupil ředitel odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra David Chovanec.

Jinými slovy, jiný než sluníčkový názor vlastně není náš autentický postoj, nýbrž názor podstrčený někým jiným. Kde tohle skončí...“ uzavřel svůj komentář k migrační krizi Nacher.

Další Nacherův příspěvek se věnoval současnému sporu mezi advokátkou Klárou Samkovou a tureckým velvyslancem v Praze Ahmetem Bigalim. Samková podle Bigaliho urazila minulý týden na půdě Poslanecké sněmovny islám, když řekla, že je státní a zločineckou ideologií stejně jako nacismus, fašismus a komunismus. 

„To je tedy fór na nástěnku. Tak velvyslanec země, která má k demokracii a svobodě slova asi tak daleko, jako že já budu reprezentant v basketu, a která regulérně vydírá EU, pokud jde o uprchlíky, nás bude poučovat, co je a co není svobodná diskuse a kdo má být potrestán. Ach jo, všechno je tak nějak naruby,“ pozastavil se. 

Celé komentáře Patrika Nachera:

To je neuveritelne. Tak do Evropy smerovalo a smeruje stovky tisic ilegalnich ci ekonomickych migrantu. Kolik je mezi nimi potencialne nebezpecnych radikalu a teroristu si nikdo netroufa odhadnout. Vysledky politicke pseudokorektnosti a multikulturniho klise vidime v zemich s vyraznou muslimskou (jeste) mensinou, a v Udalostech, komentarich se hoste shodnou na tom, ze za umele vyvolani obav obcanu a jejich priklon k radikalnim stranam mohou webove stranky a socialni site rizene z Ruska?!?! Jinymi slovy, jiny nez slunickovy nazor vlastne neni nas autenticky postoj, nybrz nazor podstrceny nekym jinym. Kde tohle skonci....

To je tedy for na nastenku. Tak velvyslanec zeme, ktera ma k demokracii a svobode slova asi tak daleko, jako ze ja budu reprezentant v basketu a ktera regulerne vydira EU pokud jde o uprchliky, nas bude poucovat, co je a co neni svobodna diskuse a kdo ma byt potrestan. Ach jo, vsechno je to tak nejak naruby...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…