Pražští členové VV vyzývají Johna k odchodu

06.04.2012 12:20

Předseda Věcí veřejných Radek John čelí v souvislosti s vládní krizí první výzvě k odchodu. Trpělivost došla pražským klubům Věcí veřejných. Ministry za VV kluby žádají, aby vládu neopouštěli. Chtějí také svolání celorepublikové rady a volbu nového vedení strany, aby strana znovu získala přízeň voličů.

Pražští členové VV vyzývají Johna k odchodu
Foto: repro televize Prima
Popisek: Radek John burácí ve studiu Partie televize Prima

Server iDNES.cz zveřejnil prohlášení, které během čtvrtka odsouhlasili zástupci pražských klubů VV. Jeho pravost potvrdila předsedkyně sdružení v Horních Počernicích Alena Štrobová. John možnost rezignace odmítl.

Čas VV restartovat

"V každé standardní politické straně přijímá v takové situaci vedení zodpovědnost za tento stav a dává prostor nové energii a novým impulsům tak, aby se strana mohla obrodit a čerstvým způsobem oslovit své voliče," uvádějí kluby v prohlášení.

Podle nich přišel čas Věci veřejné restartovat a ukázat, že jsou stabilní politickou stranou, která dokáže reagovat na vývoj situace a přináší nová řešení i důvěryhodné a především zodpovědné politiky. Centrálnímu vedení se vzepřely kluby v hlavním městě, odkud přitom celá strana vzešla.

Zatím čekají, až prohlášení schválí i celopražská rada. Poté navrhují svolání republikové konference, nejlépe do 31. května, kde by si delegáti zvolili nové vedení. V krajské radě pro Prahu ale zasedají právě vládní špičky, které by kluby rádi odvolaly. Mimo jiné Radek John, Vít Bárta, Karolína Peake nebo Kamil Jankovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…