Pražští radní projednají hospodaření i daň z nemovitosti

09.09.2019 11:10

Pražští radní dnes projednají hospodaření města v prvním pololetí letošního roku, které skončilo přebytkem zhruba 8,66 miliardy korun. Na programu jednání je rovněž vytvoření studie rozvoje Rohanského a Libeňského ostrova, návrh vyhlášky zakazující spalování vybraných druhů pevných paliv nebo dokument týkající se daně z nemovitosti. Rada se bude zabývat vybudováním dopravního operačního střediska na Malovance, P+R na Černém Mostě a stavbou zázemí a WC ve strahovské zahradě.

Pražští radní projednají hospodaření i daň z nemovitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Příjmy města k 30. červnu dosáhly 48,2 miliardy a výdaje 39,53 miliardy korun. Vliv na hospodaření měly vyšší příjmy a nižší běžné a kapitálové výdaje. Úspora vznikla tím, že město nevyčerpalo celou částku určenou na běžné výdaje. Stejně tak se stalo v případě investic.

Zamýšlená studie rozvoje Rohanského a Libeňského ostrova se týká území od Hlávkova mostu po Libeňský most. Vytvoření studie vyjde na šest milionů korun a bude hotova do konce příštího roku. Spalování tuhých paliv v domácnostech vede k překračování limitů škodlivých látek. Proto radní projednají návrh vyhlášky, která by omezovala topení tuhými palivy.

Na programu jednání je také vyhláška, podle níž o výši takzvaného místního koeficientu pro výpočet daně rozhodnou jednotlivé radnice. Zvýšení daně z nemovitosti podpořilo 53 z 57 pražských radnic. V Praze je nyní místní koeficient stanoven na celostátně nejnižší možnou úroveň jedna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…