Pražští radní projednají vznik skupiny řešící situaci ukrajinských uprchlíků

14.03.2022 6:30

Pražští radní na svém dnešním zasedání projednají zřízení pracovní skupiny k situaci na Ukrajině.

Pražští radní projednají vznik skupiny řešící situaci ukrajinských uprchlíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václavské náměstí v Praze

Do metropole již přišly desetitisíce válečných uprchlíků. Na programu jednání radních je rovněž další postup v urbanistické soutěži na podobu Florence, uvolnění rozpočtové rezervy pro dobrovolné hasiče nebo rekonstrukce budovy burzy v holešovické tržnici.

Pro Ukrajince prchající před válkou vzniklo v Kongresovém centru Praha (KCP) asistenční centrum, kde si mohou vyřídit potřebné dokumenty. Centrum k pátku odbavilo od začátku války přes 25 000 lidí. Pro ně hledá rovněž ubytování. Situaci by měla následně řešit právě zmíněná pracovní skupina.

Na podporu činnosti jednotek dobrovolných hasičů plánuje vedení města uvolnit z rozpočtové rezervy určené pro hasiče celkem 24 milionů korun. Peníze jsou určeny na fungování jednotek nebo opravu a nákup vybavení.

Radní projednají také další postup při plánu proměny Florence s týmem architektů zahrnující studia UNIT architekti, A69 architekti a londýnský ateliér Marko & Placemakers, který zvítězil v urbanistické soutěži. Zabývat se budou také rekonstrukcí budovy bývalé burzy v tržnici v Holešovicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…