Pražští radní ustanovili speciální tým pro řešení problematiky Opencard

06.06.2014 17:15

Pražští radní v pátek rozhodli, že kartu do svých kompetencí převezme primátor Tomáš Hudeček (TOP 09). Dosud ji měl na starosti radní Jan Vašíček (TOP 09), který si chtěl nechat vypracovat posudek k Opencard firmou, která se zabývá topenářstvím a elektroinstalacemi. Radní také ustavili tým, který bude řešit problematickou Opencard a který se bude zodpovídat primátorovi. Praze vyprší v červnu smlouva s firmou eMoneyservices (EMS), která vlastní licence Opencard. Na nové smlouvě se Praha s firmou nedohodla. Co bude dál, zatím není jasné.

Pražští radní ustanovili speciální tým pro řešení problematiky Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

O změně kompetencí diskutovali radní už na čtvrtečním mimořádném jednání, schválili ji ale až dnes. Vašíček zadal například za 120.000 analýzu k Opencard zmíněné firmě zabývající se topenářstvím a s toutéž společností pak chtěl uzavřít zakázku za 800.000 korun bez DPH na poradenství při řešení dalších problémů s projektem Opencard. Tu na popud Hudečka a po mediální přestřelce TOP 09 a ODS radní ve čtvrtek zamítli.

Pracovní komise se bude intenzivně věnovat nové smlouvě s firmou EMS

Na základě pátečního usnesení rovněž vznikne čtyřčlenný tým, který budou tvořit dva členové městské firmy Opencard a dva právníci. Předsedou by měl být podle informací ČTK šéf firmy Opencard Petr Vychodil. Zodpovídat se pak bude tým přímo primátorovi a radním hlavního města. „Tato pracovní komise bude mít za úkol věnovat se intenzivně jednání s EMS," usnesli se radní. Skupina bude řešit i smluvní vztah EMS s dopravním podnikem.

Praha v současné době řeší, co s kartou dál. Kvůli ceně se totiž nedohodla na odkupu licencí Opencard a v polovině června končí smlouva s EMS, která je vlastníkem licencí k systému Opencard. Nová dohoda zatím není. Praha dokonce zvažuje dočasný přechod na papírové kupony MHD.

Projekt Opencard vyšel na 1,35 miliardy korun. Kartu si dosud vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících, aktivních uživatelů je kolem milionu. V souvislosti s Opencard bylo odsouzeno pět úředníků magistrátu. Občanské iniciativy i média upozorňují, že skuteční strůjci kontroverzního projektu zůstávají nepotrestáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…