Před Lidovým domem stavěj šibenici. Erik Best sepsal drsnou písničku pro Bohuslava Sobotku

19.10.2015 14:05

Novinář Erik Best na webu Final Word napsal nový text písničky Johnnyho Cashe „25 minutes to go“. Původní verze je o posledních chvílích odsouzence před popravou. Bestova verze je o následujících jedenácti měsících vlády premiéra Bohuslava Sobotky. Moc rozdílné překvapivě nejsou.

Před Lidovým domem stavěj šibenici. Erik Best sepsal drsnou písničku pro Bohuslava Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Před Lidovým domem stavěj šibenici, mám jedenáct měsíců a dost,“ začíná nová Bestova verze známé písně Johnnyho Cashe. Místo o odsouzenci na smrt je však řeč o funkčním období premiéra Bohuslava Sobotky.

Celý text písně zde

„Do OKD se znovu pouštěj Ištvan a Šlachta, už jen osm měsíců a dost,“ zpívá si Sobotka. V dalších slokách přijde řeč na Chovance a Babiše, kteří jsou Sobotkovými katy, i na Petra Kellnera, který „couvá a nehodlá mi dát ty prachy“.

Vše však skončí jinak než příslovečnou šibenicí – jen novými volbami. „Moje šance uvadaj, ANO roste do nebe, zbývaj mi dva měsíce a dost. Snad mi nechaj aspoň křeslo premiéra, už jen 30 dnů a dost,“ píše Best a zakončuje svou píseň volebními výsledky, kdy Sobotky bylo „zřejmě už dost“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…