Předák společnosti pečující o vzdělávání přirovnal Zemana k praseti

08.03.2016 20:04

„Zápasit s prasetem nemá smysl: oba budete špinaví, jenže jen praseti se to bude líbit,“ napsal Bohumil Kartous na serveru Britské listy. Muž pracující jako vedoucí komunikace ve vzdělávací společnosti EDUin použil tato slova, když chtěl okomentovat stupňující se exhibicionismus prezidenta Zemana.

Předák společnosti pečující o vzdělávání přirovnal Zemana k praseti
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman podle Kartouse ničí pověst České republiky v zahraničí. Ničí také citlivé domácí klima. Kam to může vést, ukázaly víkendové volby na Slovensku, kde zabodoval politik velebící fašistický Slovenský štát Marian Kotleba. K dovršení všeho zlého prezident pokřivuje i politickou scénu, když se svými ultrapravicovými názory stále tvrdí, že je politikem levicovým. Autor si však klade otázku, zda má smysl bojovat proti takto postupující hlavě státu. „Zápasit s prasetem nemá smysl: oba budete špinaví, jenže jen praseti se to bude líbit,“ napsal Kartous.

Celý komentář najdete zde.

Tím ovšem popis temných stránek české politiky zdaleka nekončí. Levicoví politici naskakují na vlnu, kterou zvedl nejen Zeman. Zdá se tak, jako by premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) či jeho stranický kolega senátor Jiří Dienstbier stáli ve straně sami a bojovali proti nepřijatelnému vystupování prezidenta. Hlava státu sice podle Kartouse říká věci, které nejsou ani trochu levicové, jsou jen laciné a populistické, ale nemalé části společnosti to zřejmě nevadí. Z tohoto úhlu pohledu lze Zemana přirovnat k Donaldu Trumpovi, který bojuje o Bílý dům. Mezi Trumpem a Zemanem je ale jeden rozdíl. Špičky pravicové republikánské strany v USA Trumpa vydatně kritizují. V Čechách je bohužel většinou ticho.

„V ČR jako by neexistovala ani elementární vůle zvrátit zemanovský let střemhlav do hnoje, natož politická odvaha a čest údajné levice bránit svou politickou ideologii proti největšímu trollovi v dějinách české politické subverze,“ doplnil Kartous. Zeman je podle jeho názoru lhář a podvodník, ale drtivá většina českých politiků o tom raději mlčí.

Pravda, bojovat proti Miloši Zemanovi jeho vlastními zbraněmi nemá smysl. Tady platí ono tvrzení o praseti. Ale dobří novináři by měli být schopni dokázat, jak velké chyby prezident dělá, jak lže a jak tím škodí společnosti. Podle Kartouse nám ale v Česku schází takto kvalitní novináři. „Jenže česká média umějí akorát Kancelář Blaník, Otázky Václava Moravce a DVTV. Takže tedy: střemhlav do hnoje,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…