Předčasné volby? Bělobrádek má jasno. Půjde za Zemanem

03.05.2017 17:15

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek nepokládá za rozumné, aby se kvůli vládní krizi konaly předčasné sněmovní volby. Mluví o nich zejména jako o nejlepším řešení opoziční ODS a TOP 09. Občanští demokraté dávají přednost září, TOP 09 červnu, pokud by to bylo technicky možné.

Předčasné volby? Bělobrádek má jasno. Půjde za Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Nepovažuji za rozumné, aby byly předčasné volby. Pokud by byl zářijový termín, jak o tom spekuluje třeba ODS, tak by mohl významným způsobem zasáhnout přípravy státního rozpočtu," řekl dnes novinářům Bělobrádek. Konání voleb do prázdnin podle něho není úplně reálné.

Předseda KDU-ČSL bude ve čtvrtek jednat na Hradě s prezidentem Milošem Zemanem. Uvedl, že o schůzku požádal už před několika týdny a chtěl prezidenta informovat zejména o vývoji v KDU-ČSL a o koalici s hnutím Starostové a nezávislí. "To, že to vyšlo takhle, je trochu náhoda. Myslím si, že tím pádem zabijeme i dvě mouchy jednou ranou," podotkl vicepremiér.

Na Hrad prý nepůjde s konkrétními možnostmi, jak krizi po demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) řešit. "Variant je skutečně velké množství a bude záležet na tom, jak se pan prezident k celé situaci postaví," podotkl Bělobrádek. Lidovcům jde podle něho o stabilitu do řádných říjnových voleb. "Já bych preferoval, aby tady vznikla jakákoli stabilní vláda, která bude pokračovat v tom, co je rozjeto," dodal.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…