Předčasný sjezd ČSSD nebude. Důležitější je prý sestavit vládu

10.11.2013 14:55

Mimořádný volební sjezd ČSSD se zatím neuskuteční, rozhodl ústřední výkonný výbor strany. Měl být v únoru, ale převážil názor, že je třeba se soustředit na sestavení vlády.

Předčasný sjezd ČSSD nebude. Důležitější je prý sestavit vládu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka ČSSD

Na právě probíhajícím zasedání ÚVV získal předseda strany Bohuslav Sobotka většinovou podporu. Výbor zrušil rozhodnutí předsednictva strany namířená proti předsedovi Sobotkovi. Konkrétně vyzvala šéfa strany Sobotku k rezignaci a vyřadila ho z vyjednávacího týmu. Sobotka tehdy rezignovat odmítl a jednání části spolustraníků označil za pokus o puč. Právě postup "pučistů" dnes ÚVV také odsoudil.

Jednání ÚVV stále pokračuje, ale vítězství Sobotkova křídla se jeví již jednoznačně. Původně se hovořilo právě  svolání volebního sjezdu strany, aby vedení strany dostalo od členské základny nový a jednoznačný mandát. Rozhodnutí ÚVV tento postup zamítlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…