Předpověď Eugena Kordy ke slovenským volbám: Fico končí ve vrcholné politice, Směr na čas také. Strana Kisky, mrtvý brouk

25.02.2020 21:03

Slovensko v sobotu čekají parlamentní volby. Podle průzkumů už dvanáct let vládnoucí strana Směr - sociální demokracie slábne, byť má stále šanci volby vyhrát. Otázka je, zda po volbách dokáže sestavit vládu. Nebo nakonec vládu sestaví dnešní opozice? Na vlnách Českého rozhlasu o slovenských volbách promluvil slovenský reportér známý i v České republice Eugen Korda, který v minulosti pracoval pro TV Nova.

Předpověď Eugena Kordy ke slovenským volbám: Fico končí ve vrcholné politice, Směr na čas také. Strana Kisky, mrtvý brouk
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Současné vládní strany v čele se Směrem se podle Kordy bojí volební katastrofy a Korda dal jasně najevo, že v tuto katastrofu doufá. „Směr je bez života, nijak se neprezentuje v kampani kromě idiotských videí na Facebooku,“ upozornil.

Část voličů jistě Směr ještě podrží. „Nevidím do hlav voličů Směru, ale tam bude nějaká setrvačnost, nějaká věrnost... ale Robert Fico určitě končí ve vrcholné politice a Směr na nějakou dobu, i když netvrdím, že na pořád, na nějakou dobu též,“ zdůraznil Korda. „On se ale určitě poslancem stane. Jestli bude Roberta Fica bavit být poslancem, to nikdo neví, ale já si myslím, že ano, že bude sedět v parlamentu a bude čekat na svou příležitost,“ doplnil ještě Korda.

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí
Zdá se, že by se do čela vlády mohl postavit Igor Matovič s hnutím OĽaNO. U něj se prý ale neví, jakým by mohl být premiérem. „O něm se hovoří jako o prvním premiérovi, který by mohl organizovat protesty proti vládě,“ smál se Korda.

Matovič by se prý mohl stát premiérem i proto, že ostatní opoziční strany vedou nevýraznou předvolební kampaň. „Strana pana (exprezidenta Andreje) Kisky, to je jako mrtvý brouk,“ upozornil Korda.

Třetí veličinu, která bude hrát jistou roli, představuje extremista Marian Kotleba, který podle Kordy obdivuje Hitlera. „On Slovákům slibuje, že je zbaví Romů, a pro mnoho Slováků, kteří žijí v problémových oblastech, je to lákavé volání,“ upozornil slovenský host.

Své vystoupení uzavřel prohlášením, že pokud vznikne vláda s Matovičem v čele a zklame voliče, tak se klidně může stát, že další volby vyhraje právě Kotleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…