Předseda Babiš slibuje kvalitní život pro všechny a shání osobnosti

02.08.2012 7:41

Strana ANO 2011 na svém sjezdu dle očekávání a drtivou většinou zvolila za svého předsedu majitele potravinářského impéria Andreje Babiše. Podnikatel, který vstoupil do politického světa jako rozhořčený kritik, tak hnutí, které založil, ovládl i oficiálně.

Předseda Babiš slibuje kvalitní život pro všechny a shání osobnosti
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

„Na začátku volby nebyl protikandidát,“ vysvětluje v rozhovoru pro Lidové noviny svůj zájem o předsednické křeslo. Jeden z delegátů prý sice namítal, že Babiš je jako předseda vhodný terč pro média a bylo by lepší postavit do čela strany někoho jiného, ale po dvaceti minutách debaty prý stejně zvedl ruku pro Babiše. “Dostal jsem de facto všechny hlasy,“ říká pyšně novopečený předseda, zvolený 73 ze 76 hlasů.

Nyní prý jeho stranu čeká příprava programu. „My mluvíme spíše o kvalitě života pro všechny,“ naznačuje programové priority. „Například ve školství, zdravotnictví, dopravní infrastruktuře je jedno, zda jste vlevo nebo vpravo. Spíše hledáme témata, která trápí občany České republiky,“ vysvětluje.

Hnutí se chystá na podzim zúčastnit senátorských voleb v sedmi obvodech a předseda Babiš má prý jako vždy velké cíle. „Těch pět by byl úspěch, myslím,“ odhaduje šance na počet senátorů. Zároveň ujišťuje, že strana je kromě 80 členů otevřena i komukoliv jinému, kdo se ztotožní s jejími myšlenkami.

Připouští však, že se ANO 2011 příliš nedaří lákat slibované osobnosti. „Lidé mají určité obavy, dost lidí vyčkává, jak to s námi dopadne,“ chápe předseda Babiš.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…