Předseda Senátu Štěch chce mluvit s Merkelovou. Rád by zrušil sankce proti Rusku

25.08.2016 12:18

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) chce dnes v Praze vyzvat německou kancléřku Angelu Merkelovou k ukončení sankcí Evropské unie vůči Rusku. Řekl to při zahájení Země živitelky na výstavišti v Českých Budějovicích. Po zavedení sankcí zavedla ruská vláda recipročně embargo na dovoz potravin do Ruska.

Předseda Senátu Štěch chce mluvit s Merkelovou.  Rád by zrušil sankce proti Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Podle Štěcha dopadají sankce na české zemědělce i průmysl. Na druhou stranu podle něj výrazně narůstají přímé investice v Ruské federaci. Češi tak nemohou dovážet do Ruska výrobky, ale dováží se tam kapitál, který produkty nahrazuje. Podle předsedy Senátu tak nemají sankce efekt a měly by skončit. Také prezident Miloš Zeman dnes řekl, že by se Česká republika měla připojit k zemím, které navrhují zrušit sankce EU proti Rusku.

Německá kancléřka dnes bude jednat s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a prezidentem Zemanem o budoucnosti Evropské unie, o migraci, či pokračování česko-německého strategického dialogu

Oficiální program začne odpoledne na Úřadu vlády, kde bude Merkelová jednat se Sobotkou, následovat bude návštěva ČVUT a Pražského hradu. Po setkání s delegací prezidenta Zemana, ve které bude i vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO), absolvuje kancléřka ještě před odletem do Německa slavnostní večeři v Lichtenštejnském paláci.

Merkelová do ČR přijíždí poprvé od svého opětovného jmenování do funkce v prosinci 2013.

V době návštěvy si naplánovali shromáždění příznivci i odpůrci Merkelové. Rozděluje je hlavně pohled na názory kancléřky v otázce migrace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…