Předsednictvo ČSSD se ráno sešlo kvůli potvrzení volebních lídrů. Dorazil i Zimola

17.06.2017 9:58

Předsednictvo ČSSD se dnes ráno sešlo v sídle strany. Mělo by mimo jiné schválit krajské lídry pro sněmovní volby včetně nového hlavního lídra. Tím se má stát po rezignaci premiéra Bohuslava Sobotky místopředseda strany a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, jenž na jednání dorazil s čtvrthodinovým zpožděním, píše ČTK.

Předsednictvo ČSSD se ráno sešlo kvůli potvrzení volebních lídrů. Dorazil i Zimola
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Na zasedání dorazil i bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola, který byl vedením strany vyškrtnut z kandidátky, ale o jehož návrat usiluje domovská organizace sociální demokracie. Zimola stále figuruje mezi 33 členy předsednictva s hlasem rozhodujícím.

Změnu hlavního lídra i volební program má poté dopoledne potvrdit ještě programová konference ČSSD v rámci zasedání ústředního výkonného výboru strany. Schválení Zaorálka bude nejspíš formalitou. Zaorálek by měl dnes ve zhruba půlhodinovém projevu shrnout programové teze ČSSD a oslovit voliče. S projevy vystoupí i Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec, který je od čtvrtka jako statutární místopředseda úřadujícím šéfem ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…