Předvolební noviny SPD dostane pět milionů čtenářů

24.08.2021 17:07

ParlamentníListy.cz mají k dispozici nejnovější volební noviny hnutí SPD. Nesou název legendárního pořadu televize Nova v čele s Radkem Johnem. Titul Na vlastní oči představuje nejen kandidáty, ale souhrnně se věnuje i politické situaci v České republice. Jak se redakci podařilo zjistit, celkový náklad by měl dosahovat monstrózních pěti milionů kusů, které budou distribuovány poštou.

Předvolební noviny SPD dostane pět milionů čtenářů
Foto: Hans Štembera
Popisek: SPD zahájila kampaň k volbám do Poslanecké sněmovny v říjnu 2021. Představila i novou hymnu SPD, kterou nazpíval Petr Kolář

„Volby ukážou, zdali máme sílu otočit vývoj v České republice směrem k řešení skutečných problémů a k zapojení lidí do řízení naší země. Hnutí SPD jde do voleb s jasným programem. Není to program extremistický, jak nás falešně pomlouvají političtí protivníci, ale je to program důsledně zaměřený ve prospěch této země a ve prospěch slušných lidí,“ uvedl na úvod předseda hnutí SPD Tomio Okamura v rozsáhlém rozhovoru.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Čtenáři v předvolebních novinách najdou také hlavní volební priority SPD, a to pod heslem „Chráníme vlast, naše rodiny a náš bezpečný domov“. Z těch hlavních jmenujme například: „Chceme normální život pro naše děti. Říkáme jasně, že slušný a pracující občan a Česká republika musí být na 1.místě. Konec zvýhodňování nepřizpůsobivých občanů a diktátu menšin.“
 

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12719 lidí
Detailně jsou představeni i lídři pro celostátní volby do Sněmovny. O Tomio Okamurovi, který je lídrem v Moravskoslezském kraji, se například dozvíme, že po maturitě odjel do Tokia, kde to měl jako člověk evropského původu a bez prestižního vzdělání, velmi složité. Pracoval tam jako popelář či prodával v kině popcorn a colu. V 21 letech se rozhodl, že zkusí štěstí v Evropě a odletěl s několika dolary zpátky do Prahy, kde nejdříve učil japonštinu, prováděl japonské turisty a nakonec si založil vlastní cestovní agenturu, která se díky výsledkům stala součástí největší japonské cestovní agentury Miki Travel. 
 
Místopředseda SPD Radim Fiala, lídr v Olomouckém kraji, na sebe prozradil, že je od malička milovníkem psů a nepřítelem psích množíren. Hájí také české zemědělce a potravináře, jejichž výrobky mizí z českých trhů a jsou nahrazovány vysoce dotovanými, někdy i nekvalitními zahraničními výrobky. 
 
Lídr v Ústeckém kraji Jaroslav Foldyna se dříve vrcholově věnoval boxu a stále do ringu chodí rád. V roce 1978 se vyučil v oboru lodní mechanik proto, aby mohl jezdit na lodi, a fakt, že se mu to povedlo, pokládá za jeden ze svých splněných životních snů. Jako poslanec se věnoval zejména hospodářství, dopravě a bezpečnostní a zahraniční politice. Je jedním z nejviditelnějších poslanců SPD, který bojuje proti zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými a za dostupnou a lepší zdravotní péči pro obyvatele v okrajových a příhraničních částech republiky. 
 
 
Titul Na vlastní oči také popisuje, proč nemá smysl volit jiná vlastenecká či euroskeptická uskupení, než je SPD. „Volební zákon mluví jasně – všechny hlasy, které dostanou strany pod pět procent, tak ve výsledku po přepočítání připadnou nikoli vlastencům, ale eurohujerům, ať už to jsou Piráti, STAN, ANO nebo TOP09. Propadlé hlasy se totiž následně po volbách rozdělí mezi nejúspěšnější strany. Paradoxně hlas toho, kdo volil Volného nebo Trikoloru, dostane Pirát Bartoš, a i díky tomu tu pak bude třeba sestavovat vládu.“
 
 
Devatenáct poslanců hnutí SPD navrhlo během uplynulých čtyř let mnoho zákonů a pozměňujících návrhů, které pomohly zkvalitnit život v naší zemi. Jak noviny detailně popisují, šlo například o zvýšení důchodů, zpřísnění sankcí za týrání zvířat, zvýšení přídavku na děti pro pracující rodiče či zrychlení stavebního řízení. 
 
Na poslední stránce předvolebního materiálu je velké srovnání programů hlavních politických stran, které by si voliči podle SPD měli vzít k volbám. Například zestátnění exekutorů či zavedení minimálního důchodu na úrovni minimální mzdy hájí pouze SPD. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…